Blatter zapljeskao švicarsko-balkanskom stroj: "Ovakve pobjede su najslađe"

Foto: Hina

ŠVICARSKA je i ovo Svjetsko prvenstvo otvorila pobjedom, u Brasiliji je svladala nejaki Ekvador nevjerojatnim preokretom i golom Harisa Seferovića u 93. minuti.

> Ludnica u Brasiliji: Seferović u 93. srušio Ekvador!

Izbornik Ekvadora: Ispali smo naivci

Reinaldo Rueda, izbornik Ekvadora, nakon utakmice je rekao: "Izgubili smo jer su moji igrači bili preemotivni u završnici susreta. Izgubili smo organizaciju igre, zaboravili na obranu i primili pogodak koji nas je koštao poraza. Ispali smo naivci".

Hitzfeld: Najslađe je u posljednjoj minuti

Ottmar Hitzfeld, izbornik Švicarske, već na poluvremenu je ubacio Mehmedija koji je ubrzo izjednačio, a onda i Seferovića, koji je donio pobjedu fantastičnim pogotkom na isteku sudačke nadoknade, kada su svi očekivali kraj prvog remija na SP-u.

Hitzfeld je nakon pobjede kazao: "Najslađe je pobijediti u zadnjoj minuti, napuni te s toliko dobre energije. Presudile su zamjene, oba igrača s klupe su zabili. U prvom poluvremenu smo radili dosta pogrešaka, no u drugom je sve bilo bolje, Ekvador je radio pogreške. Pobijedili smo jer smo više željeli pobjedu".

Blatter u loži

Dobroj i borbenoj utakmici nedostajala je bolja atmosfera na tribinama, ali iz lože je svoju selekciju nadgledao predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji se fotografijom pohvalio na svom Twitteru, ali odmah pokupio cijelo more psovki, uvreda i pošalica.

Dok FIFA-u trese ozbiljan korupcijski skandal, zanimljivo je kako je ovo treće SP zaredom vrlo talentiranoj "multi-kulti" selekciji zemlje u kojoj krovna svjetska nogometna organizacija čuva svoje milijarde. I legendarnom strijelcu Engleske, Liverpoola i Reala sve je to smiješno. 

"Solidna ekipa, ali kako je Švicarska 6. reprezentacija svijeta? FIFA renkig je smiješan", napisao je Michael Owen na Twitteru tijekom utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.