Bolji dani pred Cibonom: Lutz ostaje trener, stiže bivši igrač Lakersa!

Foto: AFP

POBJEDA protiv Cedevite osigurala je mladom stručnjaku Danijelu Lutzu ostanak na klupi Cibone do kraja sezone.

Iznenađujuća (73:64) pobjeda Vukova nad gradskim rivalom, kojom su prekinuli niz od devet uzastopnih poraza natjerala je čelnike kluba da pruže priliku Lutzu, koji je u zadnje četiri utakmice momčad vodio s prefiksom v.d. trenera.

"Danijel Lutz ostaje trener do kraja prvenstva. Mi već duže vrijeme razmišljamo o tome. Od vrhunskih trenera nismo u ovom trenutku dovesti ni Spahiju ni Repešu i mislimo da je Lutz svojim vođenjem utakmica u Ljubljani i protiv Cedevite zaslužio dobiti još jednu priliku", potvrdio je direktor Cibone Zdenko Antunović, koji je priznao da je odlična igra i pobjeda nad Cedevitom, kao i podrška igrača, presudila u odluci da Lutza i službeno promoviraju u prvog trenera.

"Mi smo jučer svima pokazali da Cibona zna igrati košarku i da je vrhunski vođena. To je presudilo da gospodin Lutz ostane trener, a i publika je pokazala koliko voli Cibonu", rekao je Antunović.

Osim Darija Šarića koji je jučer debitirao u dresu Cibone, Vukovi će u nastavak sezone uči i osnaženi na poziciji organizatora igre. Sve je dogovoreno s 31-godišnjim Amerikancem Smushom Parkerom, igračem s velikim NBA iskustvom. Dvije sezone igrao je u LA Lakersima, a nosio je i dres Detroita, Phoenixa, Miamija i LA Clippersa.

"To je dogovoreno i čekamo samo da izvadi sve dokumente koje treba izvaditi u Americi. On stiže sutra-preksutra. Veliki igrač dolazi u veliki klub", zadovoljno je izjavio direktor Cibone.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.