Borovec otkrio zašto Mamić nije na crnoj listi

"NEĆEMO odustati dok čelnici HNS-a ne napuste svoja mjesta", poručio je Vjekoslav Hrabar, predstavnik Hajduka u emisiji HTV-a "Otvoreno".
 
"Borimo se za hrvatski nogomet koji je nisko pao. Vodi li nas ulica? Ne, nas je u upravu Hajduka izabrala ulica, a borimo se za sve Hajdukovce. Utakmicu s Dinamom je otkazao Nadzorni odbor kluba, nikakvi navijači. Nije to učinio ni Marin Brbić, već Nadzorni odbor", dodao je Hrabar i otkrio što u Hajduku misle o ponašanju HNS-a prema splitskom klubu.
 
"Hajduk se napada zbog Maleša i demokratskih izbora u Hajduku. Zbog Maleša se treba promijeniti cijela sudačka postava, a demokracija u Hajduku ne odgovara HNS-u jer bi uskoro i drugi klubovi mogli krenuti tim putem. Ovo nije sukob sjevera i juga kako se želi predstaviti, već je ovo borba da novi ljudi uđu u savez i da se sport depolitizira. Ne može se dogoditi da HNS brani uplitanje politike u sport, a onda jedanaest članova jedne stranke sjedi u Izvršnom odboru HNS-a."
 
Cvrk: Mislim da Šuker nije pobjegao i da neće podnijeti ostavku
 
Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza, otkrio je gdje se nalazi predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je danima bez komentara na posljednje događaje.
 
"U Bangkoku je. Uskoro će se vratiti i iznijeti svoje mišljenje i doći pod lupu javnosti. Je li pobjegao? Mislim da nije! Hoće li dati ostavku? Mislim da neće!"
 
Borovec: Mamić je napravio samo jedan kažnjivi prekršaj i zato nije na listi
 
Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije, odgovorio je na pitanje Armade "zašto Zdravko Mamić nije na crnim listama".
 
"Pozdravljam Armadin potez, pozdravljam to što su sve svoje dvojbe stavili na papir i uputili u Ravnateljstvo policije. To je pravi primjer kako bi klubovi i navijači trebali komunicirati s onima koji provode odluke. Zašto gospodin Mamić nije na listi? Na listu se stavljaju osobe koje su počinile kažnjive radnje iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a ne neke druge radnje. Mamić je evidentiran samo za jednu kažnjivu radnju, a na našoj listi se nalaze samo višestruki počinitelji kažnjivih radnji na stadionima", rekao je Borovec, koji je potom odgovorio na pitanje: Ima li Dinamo pravo zabraniti gledateljima ulazak na stadion?
 
"Naravno da je moguće da Dinamo zabrani navijačima ulazak na stadion. Nisam ja glasnogovornik Dinama i nemam namjeru braniti njihove poteze. Ne znam kako je u Sjevernoj Koreji, ali je to praksa u Europi. Imamo tako slučajeve navijača Milana, Valencije kojima je klub zabranio ulazak na stadion."
 
Koliko je puta Mamić dolazio na razgovor u Ravnateljstvo policije?
 
"Osobno s gospodinom Mamićem nisam održao nijedan sastanak u Ravnateljstvu policije, ali sam više puta i s Mamićem i s Brbićem razgovarao o problematici navijača", rekao je Borovec, koji nije htio govoriti o prijetnjama upućenim njemu putem Facebooka.
 
 
 
Ćiro: Šuker mora otići, nogometni puk je prepoznao nepravdu u hrvatskom nogometu
 
Ćiro Blažević, trener Zadra, smatra da Davor Šuker treba podnijeti ostavku.
 
"Narod je u pravu, uvijek u pravu. Izbor Šukera i ostalih članova Izvršnog odbora HNS-a je totalno nelegalan i to je činjenica koja se ne može osporiti. Vec s njihovim izborom se počelo osjećati nezadovoljstvo, tako da mi je danas potpuno razumljivo da se traži ostavka Šukera. Nije čudno da se na svakom stadionu, baš na svakom viče: "HNS pederi, nogomet ste sjebali". Nogometni puk je prepoznao nepravdu u hrvatskom nogometu."
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.