Buffonova predigra: Radije bih gledao porniće nego Engleze kako pucaju penale

POSLJEDNJEG polufinalistu Europskog prvenstva odlučit će utakmica između Engleske i Italije. Gianluigi Buffon, 34-godišnji talijanski as smatra da su Španjolska i Njemačka favoriti za naslov europskog prvaka, ali i ističe da se Italija ne bi predala u susretima protiv njih.

"Bilo bi prilično drsko od mene reći da ćemo osvojiti Euro. Španjolska je daleko najjača momčad, a Njemačka igra puno bolje od ostalih na prvenstvu", rekao je vratar Juventusa i dodao:

"Ali to ne znači da ćemo mi automatski izgubiti ako bude igrali protiv Španjolske. Prije šest godina smo postali svjetski prvaci, odlična smo momčad i svi smo ujedinjeni za isti cilj. Ipak, u posljednje četiri godine Španjolska je mnogo napredovala i danas je najbolja na svijetu. Međutim, svi znaju da je Italiju najteže pobijediti."

Buffon nikada nije igrao u službenoj utakmici protiv Engleske.

"Igrao sam samo dvije utakmice protiv Engleza, obje prijateljske i u obje smo slavili. Nikada nisam igrao u ovako važnom susretu protiv njih. Nadam se da ćemo pobijediti", rekao je vratar Juventusa koji je nasmijao okupljene novinare odgovorom na pitanje sprema li se za jedanaesterce poput engleskog vratara Joea Harta.

"Hart gleda kako moji suigrači izvode penale? Ne, ja bih radije gledao porniće nego Engleze kako pucaju jedanaesterce", izjavio je Buffon i prasnuo u smijeh.

"Osjećao bih se krivim da ispadnemo na penale"

Vratar kojem će utakmica protiv Engleske biti 118. u talijanskom dresu se malo uozbiljio i prokomentirao mogućnost da se putnik u polufinale odluči jedanaestercima.

"Kad mislite da neka utakmica može završiti neriješeno, to se obično ne dogodi. Jedanaesterci su normalan dio nogometa, spoj tehnike, karaktera i živaca, tako da nagrađuje one koji to stvarno zaslužuju i imaju snage pobijediti. Uloga vratara u tim situacijama je nezahvalna, možeš biti tragičar, ali i junak. Ako bismo izgubili na penale bio bih tužan i osjećao se krivim."

Kakav je vratar Hart?

"Hart zajedno s Manuelom Neuerom, Hugom Llorisom i mojim suigračem Salvatoreom Siriguom, nije više samo vratar koji se razvija. Oni su već sada momci koji uvijek brane dobro i mogu biti odlučujući faktor za svoju momčad . Hart zaslužuje sve komplimente", zaključio je Buffon.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.