Cedevita i Alkar u Vukovaru: "Nastavljamo s projektom popularizacije košarke"

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA danas dočekuje Alkara - u Vukovaru. U 12. kolu A-1 Lige za prvaka u svrhu popularizacije košarke u Hrvatskoj Cedevita je domaćinstvo odlučila preseliti u Vukovar, a susret će se igrati večeras u 19:00h u Borovom Naselju.

"Ja bih se prije svega zahvalio i Alkaru što su pristali igrati utakmicu u Vukovaru jer nije samo na nama da odredimo i igramo utakmicu pa oni moraju doći. Alkar je to stvarno odmah prihvatio bez imalo razmišljanja i ja im se na tome zahvaljujem", izjavio je u najavi sutrašnje utakmice direktor Cedevite Krešimir Novosel.

Prije same utakmice ljudi iz kluba, igrači i treneri položiti će vijence i pokloniti se žrtvama Domovinskog rada na Memorijalnom groblju žrtava domovinskog rata.

"Znamo svi što je Vukovar propatio u prošlosti i želimo se makar i na jedan ovako skroz mali način pokloniti svim žrtvama Domovinskog rada. Kad smo svi već na utakmici to je jedan normalni slijed. Položit ćemo sutra vijence na Memorijalnom groblju i imat ćemo susret u Županiji da pokušamo vidjeti na koje bi se još načine moglo pomoći u košarkaškom dijelu, a cijeli taj spektakl zaokružiti će se večernjom utakmicom", dodao je Novosel.

Ovo nije prvi put da je Cedevita domaćin izvan Zagreba. Prošle sezone u A-1 Ligi za prvaka Cedevita je već organizirala utakmice u Sisku i Otočcu.

"Počeli smo s tim projektom popularizacije košarke još u prošloj sezoni. Nakon iznimno pozitivnih dojmova odlučili smo s time nastaviti. Usprkos iznimno gustom rasporedu, uspjeli smo naći prostora za odigravanje utakmice u Vukovaru i iznimna nam je čast što možemo tamošnoj publici prezentirati prije svega našu košarkašku kvalitetu, a nakon toga i cijeli spektakl koji ide uz utakmicu", dodao je direktor Cedevite.

Ulaz na utakmicu bit će besplatan.

Cedevita je trenutno vodeća na tablici. Prvo je mjesto preuzela pobjedom na gostovanju kod Cibone u subotu, dok je Alkar uz omjer 4-7 u borbi za četvrto mjesto i doigravanje (Jolly JBŠ također ima 4-7, a Zagreb, Kvarner 2010 i GKK Šibenik su na 3-8).

"Alkar je u dobrom ritmu i u borbi su za četvrtu poziciju. Imaju što pokazati i imaju kvalitetu. Mi smo u iznimno dobrom periodu. U formi smo, što je najbolje pokazala utakmica protiv Cibone, i siguran sam da će tko god dođe u dvoranu, a bit će puno gledatelja, moći uživati u pravoj košarkaškoj poslastici", rekao je na kraju Novosel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.