Cedevita na Baldekinu lovi finale: "Ne bježimo od uloge favorita"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cedevite će od 20:30 sati u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske gostovati na Baldekinu kod Jolly JBŠ-a. Zagrepčani su u prvoj utakmici u Zagrebu slavili sa 77:53, te imaju veliku šansu za prolaz u finale.

"Sigurno da bi bilo dobro da završimo taj polufinalni ogled s 2-0. Mislim da je to za očekivati i ne bježimo od uloge favorita. Međutim, znamo da nas je Jolly na početku prošle utakmice u Zagrebu držao u egalu, tako da ćemo morati imati pravi pristup i igrati čvrstu obranu, s puno trčanja u napadu. Mislim da im tu možemo napraviti puno problema i završiti tu seriju s 2-0", rekao je uoči gostovanja u Šibeniku krilni centar Cedevite Tomislav Zubčić.

Cedevita je ključni korak prema pobjedi u prošloj utakmici napravila kad je pojačala obranu u drugoj četvrtini i Šibenčane u tih 10 minuta zadržala na samo četiri poena ukupno i dva iz igre.

"Sigurno da smo u Zagrebu pokazali agresivnost koja nas je krasila cijele sezone, a trener će i u Šibeniku od početka tražiti pravi pristup i čvrstu obranu da utakmicu što prije pokušamo privesti kraju", dodao je Zubčić, potom se osvrnuvši i na najveću kvalitetu u momčadi Jollyja.

"Oni imaju jednu kvalitetnu centarsku liniju, no tu treba posebno obratiti pozornost na Amerikanca Smitha, koji puno daje svojoj ekipi jer ako on odigra dobro, dobro će odigrati i cijela ekipa. Nemojmo zaboraviti ni Katuru, koji je jedan od njihovih glavnih igrača i vođa momčadi. Treba obratiti pažnju na njegov šut jer nam je on u Zagrebu zabio nekoliko otvorenih šuteva i trica, a tu još i ima dobrih timskih igrača, koji mogu puno toga. Mislim da mi utakmicu moramo svesti na mali broj poena i tako je privesti u našu korist."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.