Cedevita se "opasno" pojačala za Euroligu: Bracey Wright se vratio Tedeschiju!

BRACEY WRIGHT vratio se u Cedevitu nakon što je prošlu sezonu proveo u Zaragozi, stoji na naslovnici službene stranice Eurolige, natjecanja u kojem će hrvatski vice-prvak predstojeće sezone zaigrati prvi put.

Wright (28) je već igrao u Cedeviti u sezoni 2010/11, kada su "Vitamini" igrali na Final Fouru Eurocupa. U deset je utakmica u spomenutom natjecanju imao prosjek od 16.7 poena, 4.3 skokova i 2.5 asistencije.

Prvo Cedevitio pojačanje - povratnik

Prvi potpis za novu euroligašku Cedevitu u ponedjeljak stavio je upravo povratnik u Zagreb. Podsjetimo, Wright je igrao sjajno u Cedeviti u sezoni 10/11, kada je momčad vodio do 3. mjesta u Eurokupu. Prošlu je sezonu proveo u španjolskom prvenstvu, u CAI Zaragozi, gdje je kao član prve petorke prosječno ubacivao 14.5 koševa i bio 4. strijelac prvenstva. Tom učinku dodao je prosječno i 3 skoka i 2 asistencije u 33 odigrane utakmice. Zaragoza je ligu završila na 10. mjestu.

Vraća se Bracey, ali i Missy

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić izuzetno je zadovoljan povratkom Wrighta, koji je u međuvremenu po drugi puta postao otac jer supruga Missy, prepoznatljiva po bučnom navijanju s tribina za momčad supruga, rodila je prije nekoliko mjeseci.

Mamić: Wright će u Euroligi biti jedan od stožernih igrača

"Wright je prvo ime koje smo potpisali za novu sezonu, uz Baždarića, Bilana i Cara koji su u našem rosteru, te trenera Maljkovića. Bracey se potvrdio sjajnim igrama pretprošle sezone i vjerujemo da će i u našem prvom nastupu u Euroligi biti jedan od stožernih igrača. Nažalost, lani ga nismo mogli zadržati iako je bio naša želja i prošlog ljeta, a sada smo to uspjeli."

"Spremamo nova iznenađenja"


Mamić se vratio sa ljetne NBA lige u Las Vegasu gdje je pratio potencijalna pojačanja. "Napravili smo brojne kontakte u Las Vegasu i vjerojatno ćemo se uskoro odlučiti što i kako. Nakon sastanka s trenerom Maljkovićem krećemo u realizaciju ugovora za popunjavanje našeg rostera, koji treba biti moćan i jak za predstojeću sezonu punu izazova. I bit će, vjerujte mi. Za nekoliko dana potpisat ćemo nekoliko novih igračkih ugovora, kao i dogovora za stručni stožer glede Maljkovićevih suradnika. Momčad će biti kompletna i spremna za početak priprema, sredinom kolovoza." Trener Božo Maljković završio je odmor u Španjolskoj, te se nalazi u Sloveniji na pripremama slovenske reprezentacije kojoj je izbornik. 

Wright: Lutalica koja je prošla put od Indiane do Soluna

Bracey Wright (rođen 1984. Colony SAD) igrao je tri sezone za prestižno NCAA sveučilište Indiana (pet naslova prvaka u povijesti) u kojem je postao petnaesti strijelac i treći tricaš, ubacivavši u 3. sveučilišnoj sezoni najviše u konferenciji Big 10, 18.3 koša po utakmici.

Na draftu 2005. uzima ga NBA Minnesota Timberwolves gdje igra dvije sezone, uz kratak boravak u Florida Flame u američkoj D league. 07/08 s grčkim Arisom igra Euroligu gdje je s prosjekom 15 koševa jedan od najboljih strijelaca, uz polufinale grčkog Kupa i nastup na All starsu. 08/09 je u španjolskom Joventutu s kojim u Euroligi prosječno ubacuje 12 koševa no krajem sezone vraća se u Aris s kojim igra polufinale prvenstva.

Prvi dio 09/10 provodi u SAD-u tražeći angažman kojeg dobiva u belgijskom Oostendeu u siječnju 2010. te osvaja Kup uz polufinale doigravanja. Sezonu 10/11 započinje u francuskom Paris Levalloisu.

Prvu zagrebačku gažu pamti po najboljem

U siječnju 2011. dolazi u Cedevitu za koju u Eurokupu u 10 utakmica ubacuje po 16.7 koševa (drugi strijelac Eurokupa), 4.3 skoka, 2.5 asistencije i 1.6 ukradene lopte, uz jedan naslov MVP kola i proglašenje u drugu najbolju petorku natjecanja. Sa 191 cm igra na poziciji šutera uz nevjerojatnu lakoću poentiranja sa svih pozicija. U NLB ligi bilježi prosjek 11.8 koševa uz 2.8 skokova i 2.5 asistencije a u A-1 ligi za prvaka po 13.7 koševa, 3.6 skokova i 1.7 asistencije. Ozljeda ga je maknula s parketa u vrijeme finala doigravanja što je bio ogroman nedostatak za Cedevitu. U karijeri je nastupao za U-18 (zlato SP 2002.) i U-21 američku reprezentaciju.   

Cedeviti najteža moguća premijera u Euroligi

Podsjećamo, Cedevitu u premijernom nastupu među europskom elitom očekuje iznimno teška skupina: Igrat će u skupini C, u kojoj su još aktualni prvak Europe Olympiacos, Caja Laboral, Anadolu Efes, Žalgiris iz Kaunasa i Emporio Armani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.