Cedeviti nakon osvojenog kupa tri domaće utakmice: "Ne živimo u oblacima, želimo Final Four"

PROŠLOG tjedna su košarkaši Cedevite proslavili osvajanje svog prvog velikog trofeja, Kupa Krešimira Ćosića, pobjedom nad Zagrebom. Nakon slavlja i odmora, očekuju ih tri uzastopna domaća susreta. Prvi je u nedjelju od 17:00 h protiv Heliosa, slijedi Radnički u srijedu, a sljedeće subote u Dom sportova stiže Maccabi.

Trener Dražen Anzulović igračima je dao nekoliko dana odmora nakon prvog klupskog trofeja u Kupu, a ovoga je tjedna momčad ušla u radni ritam. Male probleme s ozljedama imali su Draper i Vukušić, Bagarić je trenirao po posebnom režimu, a neugodnu je ozljedu lista na trening utakmici s Dubravom zaradio Lex Petrović koji će pauzirat dva tjedna.

"Nije nas bio puni broj na treninzima pa smo radili koliko možemo u takvim okolnostima, ali nadam se da ćemo biti zdravi do nedjelje i Heliosa", kaže Anzulović i dodaje:

"Mi smo Helios uvjerljivo dobili u Domžalama, maksimalno smo ih respektirali, a oni su se od tada digli. Dobili su i Olimpiju u gostima što nije za podcijeniti. Opet ih moramo jako ozbiljno shvatiti i pokazati našu kvalitetu koju imamo. Slijede nam tri domaće utakmice, vrlo važne za nas, ali sada razmišljamo isključivo o Slovencima."

Kako se momčad nosi sa činjenicom da je osvojen prvi veliki trofej?

"Nismo osjetili neki veliki presing medija ili navijača nakon trofeja. Mirno radimo i fokusiramo se na ono što nam slijedi, kao i tijekom cijele sezone. Mi moramo što prije zaboraviti na prošle događaje, ali smo na to iznimno ponosni. Okrećemo se novim izazovima."

Princ: Helios je sve, samo ne lagan protivnik

Vedran Princ prenosi atmosferu u momčadi: "Još se osjeti slavlje u svlačionici. Atmosfera je sjajna no vraćamo se na ono što nas očekuje, uz punu ozbiljnost. Moramo zadržati ovu drugu poziciju koju čuvamo cijele sezone. U očekivanju Heliosa, koji je sve samo ne lagani protivnik, nastavili smo raditi, vraćaju nam se lakše ozlijeđeni igrači i vjerujem da ćemo ih u nedjelju dočekati spremni. Mi Helios shvaćamo jako ozbiljno i nadam se da ćemo tako i odigrati nedjeljnu utakmicu te se zadržati na vrhu ABA lige. Vjerujem da će nas i publika nastaviti pratiti kao protiv Zvezde ovdje, pa i u Kupu u Trnskom. Uz punu dvoranu ove sezone možemo jako puno."

"Ne smijemo živjeti u oblacima nakon osvojenog kupa već nam to treba biti motivacija za nastavak sezone. Helios je mlada momčad sa sjajnim trenerom koji ih tjera da daju i više no što objektivno mogu i tjelesno na svakoj utakmici oni daju sve od sebe. Mi jednostavno moramo zadržati pravi pristup svakom protivniku i biti koncentrirani i motivirani za sve nove utakmice. Iako Helios nije lak protivnik mi imamo svoju kvalitetu i vjerujem da ćemo ostvariti novu pobjedu koja nas drži u borbi za Final four ABA lige koji jako želimo", dodao je Miro Bilan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.