Česi "desetkom" u posljednje pretkolo, Runje i Tičinović bez jeseni u Europi

Foto: Guliver Image/Getty Images

POZNATI su svi sudionici posljednjeg kola doigravanja za skupine Lige prvaka.

Najuvjerljiviju pobjedu ponovo je ostvarila češka Viktoria Plzen koja je sa ukupnih 10:2 izbacila estonski Kalju. Nakon 0:4 u prvoj utakmici, Česi u uzvratu nisu imali milosti za goste koji su i poveli u 10. minuti utakmice. Do poluvremena su domaći okrenuli golovima Horvatha. Tecl je povisio u nastavku, a Horvath dodao još jedan gol prije izlaska iz igre. Njegova zamjena Horava zabio je peti gol, a Wagner zaključio priču osam minuti prije kraja.

Prošle sezone Viktoria je igrala u skupini Lige prvaka.



Poljska Legia remijem 0:0 na svom terenu izbacila je norveški Molde nakon 1:1 u prvoj utakmici. Bivši "dinamovac" Ivica Vrdoljak odigrao je 90 minuta za poljsku momčad i zaradio žuti karton.

PSV je s ukupnih 5:0 izbacio belgijski Waregem. U uzvratu su Nizozemci slavili s 3:0 u gostima, a Waregem je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje.

Zenit "petardirao" Dance

Zenit iz St. Petersburga uvjerljivom je pobjedom protiv danskog Nordsjaellanda potvrdio prolaz u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Rusi su goste pregazili sa 5:0, a nije ih usporio niti crveni karton u 72. minuti. Shirokov je zabio u prvom poluvremenu, Hulk na otvaranju drugog, a Danny u 62. povisio na 3:0. Andrej Aršavin ušao je s klupe u 67. minuti, a niti minutu kasnije pogodio je mrežu za 4:0. Nakon isključenja braniča Neta, Stokholm je za goste promašio penal u 74. minuti, a Shirokov u trećoj minuti sudačke nadoknade postavio konačni rezultat.

Za Nordsjaelland su 90 minuta igrali Ivan Runje, u obrani, i Mario Tičinović, na lijevom boku.

Prošli bečka Austria i Metalist iz Kharkiva

Ukrajinski Metalist iz Kharkiva potvrdio je prolaz protiv grčkog PAOK-a remijem 1:1 nakon pobjede 2:0 u prvoj utakmici u Solunu.

Žestoku utakmicu odigrali su islandski Hafnarfjordur i bečka Austrija. Nakon minimalne pobjede u prvoj utakmici, Austrijanci su izborili 0:0 u uzvratu na teškom gostovanju u kojem su od 62. minute imali igrača manje. Cijeli je susret za goste igrao hrvatski nogometaš Kaja Rogulj.

Kvalifikacije za Ligu prvaka, 3. kolo:

Zenit - Nordsjaelland 5:0

Metalist K. - PAOK 1:1
Hafnarfjordur - Austria B. 0:0
Sheriff - Dinamo 0:3
Legia - Molde 0:0
Viktoria Plzen - Kalju 6:2
Waregem - PSV 0:3
Elfsborg - Celtic 0:0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.