Chelsea slavio u londonskom derbiju: Torres i Mata potopili Arsenal

CHELSEA je u 6. kolu Premierlige slavio s 2:1 u londonskom derbiju protiv Arsenala.

Na Emiratesu goste je u vodstvo u 20. minuti doveo Fernando Torres nakon slobodnjaka Juana Mate. Torres se u šesnaestercu doslovno hrvao s Arsenalovim Koscielnyim, ali je Španjolac maestralno reagirao, te postavio nogu i zabio za 1:0. Arsenal je izjednačio preko Gervinha u 43. minuti. Asistirao mu je Oxlade-Chamberlain.

Pobjedu Chelseaju donio je Juan Mata iz slobodnjaka u 7. minuti drugog poluvremena. Čech je s nekoliko intervencija spasio svoj klub od izjednačenja, te je Chelsea tako uzdignute glave treći put u posljednjih pet utakmica napustio Emirates.

Ovom pobjedom Chelsea je ostao na vrhu ljestvice engleskog prvenstva sa 16 bodova. Arsenal ima 7 bodova manje.

Wenger: Zaslužili smo bod

"Bili smo nervozni prvih 20-ak minuta utakmice tijekom kojih smo i primili prvi pogodak. Nakon toga smo zaigrali kako treba i nismo zaslužili izgubiti utakmicu. Tužno je jer imamo dobru momčad i jer smo Chelseaju poklonili pobjedu", rekao je nakon utakmice Arsene Wenger.

"Igrali smo kod kuće i primili dva "mekana" pogotka iz prekida. Kod kuće ne smijemo primati takve golove kao danas. No, moramo podignuti glave i nastaviti igrati kao što smo to radili danas. Naravno uz bolju obranu."

Roberto Di Matteo bio je iznimno sretan zbog pobjede svoje momčadi, za koju pak vjeruje da je apsolutno zaslužena.

"Mislim da smo igrali jako dobro i da smo zaslužili pobijediti. Uvijek je teško igrati na Emiratesu, ali smatram da smo danas mi bili bolja momčad", rekao je Di Matteo te zaključio.

"Ova pobjeda neće ništa odlučiti. Ovo je jedna utakmica i tri boda. Ništa više."

Premiership, 6. kolo:

Arsenal - Chelsea 1:2 (Gervinho 42 / Torres 20, Mata 53)

Redoslijed: 1. Chelsea 16, 2. Manchester United 12 (-1), 3. Everton 10 (-1), 4. West Bromwich 10 (-1), Arsenal 9...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.