Čilić se boji Haasa: Pa taj je jednom uzeo 12 finala u nizu

 Foto: Hina 

OČEKIVANO - obavljeno; Marin Čilić plasirao se u finale zagrebačkog ATP-a nakon što je svladao njemačkog kvalifikanta Bjorna Phaua s 6:3, 6:4.  U finalu će igrati protiv Tommyja Haasa. 

Čilić je dominirao u dvoboju s 34-godišnjim Phauom, koji je tek 358. na ATP ljestvici. U prvom setu bio mu je dovoljan "break" kod 4:3, da bi u drugom čak triput oduzimao Phauov početni udarac. Kod 5:3 je na protivnikov servis propustio čak pet-meč lopti, da bi napokon svojim servisom okončao meč za sat i 24 minute igre.

Četvrti put u karijeri Čilić se plasirao u finale Zagreba gdje je uzeo tri naslova i popravio svoju statistiku na Touru. Za finale su se borili i Nijemac Tommy Haas i Britanac Daniel Evans, igrač kojeg je upravo Phau izbacio u zadnjem kolu kvalifikacija, da bi potom odustajanjem Čeha Radeka Štepaneka ipak ušao u glavni turnir kao "lucky loser" i stigao do polufinala.

Haas se prilično namučio, ali pobijedio je 5:7, 6:4 i 6:3 nakon gotovo dva sata igre. Evansu je pripao prvi set, ali 35-godišnji Haas je iskusniji. To je ono čega se uoči finala boji i Čilić.

Finalni dvoboj ATP turnira u Zagrebu igra se u nedjelju u 17 sati.

"Stastistika pokazuje da mi servis danas i nije funkcionirao najbolje, a i tijekom igre sam imao osjećaj da da nisam pogađao dovoljno, ali sam s druge strane bio najopušteniji tijekom čitavog tjedna na svom servisu", rekao je Čilić nakon polufinala protiv Phaua, gdje je ubacio tek 49 posto prvih servisa.

"Iz igre mi Phau nije mogao naštetiti, mogao sam samo ja sam sebe pobijediti. Zato sam malo osjećao pritisak na početku, ali nakon što sam spasio one dvije 'break-lopte', jednu u trećem, a drugu u sedmom gemu sve je bilo lakše", dodao je trostruki pobjednik zagrebačkog turnira.

"U finalu bi bilo bolje igrati s Evansom, jer Haas ima odličan omjer u finalima. Mislim da je u jednom trenutku imao niz od 12 pobjeda zaredom u finalima", iskreno će Čilić koji je s Haasom igrao tri puta,a Nijemac ima vodstvo 2:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.