Čilić u Londonu počinje protiv Melzera: "Nema straha kad ste u dobroj formi"

MARIN ČILIĆ doznao je protivnika u prvom kolu olimpijskog turnira u Londonu. Najbolji hrvatski tenisač borit će se protiv Austrijanca Jurgena Melzera.

> Karlović neće nastupiti u Londonu: "Tužan sam, ipak su ovo Olimpijske igre"

S Melzerom Čilić ima dobro iskustvo, od sedam međusobnih ogleda slavio je u njih pet, a dva puta bolji je bio Austrijanac. Posljednji put međusobno su igrali u Rotterdamu prošle godine, a Marin je slavio sa 6:4, 6:2. Na travi su igrali jednom, u Queen`su 2008., a slavio je hrvatski tenisač 7:6, 7:6.

Pogledajte što je Marin Čilić pred kamerom Indexa rekao o očekivanjima na Olimpijskim igrama.


Ivan Dodig igrat će protiv Juana Martina Del Potra. Jedini međusobni meč, prošle godine u Memphisu, dobio je Argentinac. Ivo Karlović otpao je iz konkurencije zbog ozljede skočnog zgloba.

Murray protiv Wawrinke, Federer protiv Kolumbijca Falle

Andy Murray opet će biti favorit engleske publike, nakon što je prije mjesec dana poražen od Federera u finalu Wimbledona. Ždrijeb je Škotu dodijelio Švicarca Stanislasa Wawrinku.

Roger Federer svoj će put prema medaljama početi protiv Kolumbijca Alejandra Falle, protiv kojega je prije dvije godine u Wimbledonu slavio preokretom nakon zaostatka od dva seta.

Suparnik Novaku Đokoviću bit će Talijan Fabio Fognini.

U ženskom dijelu turnira jedina hrvatska predstavnica Petra Martić igrat će u 1. kolu protiv Čehinje Lucie Šafarove, 23. igračice svijeta, od koje je izgubila dva od tri dosadašnja međusobna ogleda. Prođe li dalje, naša najbolja tenisačica će u 2. kolu na bolju iz dvoboja treće igračice svijeta, Ruskinje Marije Šarapove, i Izraelke Shahar Peer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.