Čop nakon rušenja Istre zaprijetio Rijeci: Nastavit ću u istom ritmu!

Foto: Hina

DINAMO je pobjedom protiv Istre 1961 zakoračio u proljetni dio prvenstva. Modri su u Puli slavili s 3:1, a prvo ime susreta bio je Duje Čop koji je zagrebačkom sastavu s dva pogotka osigurao nova tri boda.

"Stvari na terenu su se odvijale očekivano. Oni su se stali na 30 metara i branili se te poveli iz slučajnog gola iz slobodnjaka. Mi smo dominirali, nismo gubili glavu i sretan sam što igram s ovako karakternim suigračima koji su imali znanja i snage potpuno okrenuti rezultat. Drago mi je zbog cijele ekipe jer smo ostvarili vrijednu pobjedu uoči derbija s Rijekom te povećali prednost na osam bodova, a sretan sam i zbog svoja dva gola i asistencije te se nadam nastaviti u ovom ritmu", rekao je Čop.

Cleyton: Želimo se još više približiti naslovu prvaka

Dinamo je proigrao tek kada je "novi Sammir", Brazilac Cleyton, ušao u igru.

"Sretan sam prije svega zbog pobjede, a naravno i svog debija i asistencije. Nije bilo lako igrati protiv ovako zatvorenog domaćina i još po teškom terenu. Mi smo bili to koji smo igrali, dominirali cijelu utakmicu i jednostavno se negdje moralo otvoriti. Sada smo dodatno povećali prednost i već u sljedećoj utakmici igramo derbi u kojem se želimo još više približiti naslovu prvaka", poručio je Cleyton, a prenosi službena stranica kluba.

"Nije bilo jednostavno"


Zadovoljan je bio i trener Zoran Mamić.

"Pripremne utakmice su jedno, a natjecateljske nešto drugo tako da se uvijek pitaš je li dobro ili nije. Nije bilo jednostavno igrati po ovakvom terenu gdje se ne može napraviti brzi protok lopte kada za svako smirivanje lopte treba više dodira, ali s puno strpljenja i angažmana smo zabili tri gola i došli do vrijedna tri boda".

Zanimljivo, Dinamo je u Puli predstavio 17-godišnjeg Petra Mamića.

"Jako sam zadovoljan kako je igrao, a naravno da mu nije bilo lako jer je ovo vruć teren i kvalitetan protivnik tako da mu je debi zaista bio težak, no odradio je jako solidno svoju ulogu i nisam ga izvadio zbog loše igre nego taktičke promjene", za kraj će Mamić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.