Crveni u Odessi: Gol bi bio velik kao Crno more

Foto: HINA

U ČETVRTAK od 18 sati na rasporedu je dvoboj Čornomoreca i RNK Splita u ukrajinskoj Odessi. Crveni iz prve utakmice imaju sjajnih 2:0, a prolazak u play-off EL predstavljao bi debelo najveći uspjeh u povijesti kluba s Parka Mladeži.

Prisjetimo se, dok Ukrajinci muku muče s ozljedama i odlascima uvjetovanim političkom situacijom u Ukrajini, nogometaši Splita na najbolji su mogući način otvorili novu sezone, upisavši sedam uzastopnih utakmica bez poraza

Grigorčuk: Dokle god budemo imali i teoretske šanse, borit ćemo se

Nije nerazumljivo stoga što je strateg Čornomoreca Roman Grigorčuk vrlo odmjeren u svojim izjavama uoči utakmice, priznavši kako je njegova momčad vježbala penale.

"Maksimalno smo fokusirani na susret protiv Splita i ništa nas drugo ne zanima. Svjesni smo koji zločesti rezultat vučemo iz prve utakmice, ali dokle god budemo imali i teoretske šanse za prolazak, borit ćemo se. Kao što znate i dalje imamo velikih problema s ozljedama. Za ovaj uzvrat ne mogu računati na Balashova, Shindera i Nazarenka. Uvijek moraju igrati samo oni koji su maksimalno spremni, inače se upuštamo u svakojake rizike", rekao je Roman Grigorčuk.

"Naravno da razmišljam o Hrvatima i načinima na koji će nam se suprotstaviti. Vjerujem da će pokušati jednom čvrstom, defenzivnom formacijom sačuvati rezultat. Na nama je do ih kontrolom utakmica lomimo malo po malo. Da, vježbali smo i vježbat ćemo kaznene udarce. To u svakom slučaju ima smisla, a ne bi volio da nas ni jedan trenutak u ovom dvoboju zatekne nespremnim. Ali nije samo stvar ni kvalitetnog izvođenja, koliko i umora. Nikada nisam premorenom igraču dao da puna jedanaesterac".

Matić: S golom sigurno prolazimo dalje


S druge strane trener RNK Split uvjeren je kako njegova momčadi može bilo kome zabiti gol, a isti bi značio praktički siguran prolazak u play-off Europa lige.

"Vjerujem da će Ukrajinci pokušati pokazati da su bolja momčad no što sugeriraju igra i rezultat u Parku mladeži. Doma su puno čvršći i konkretniji, ali mi smo pokazali da se imamo čemu nadati. Imamo kvalitetu da možemo zabiti gol svakome. Prednost od dva gola je velika, ali nećemo u revanšu gledati samo kako sačuvati svoju mrežu", rekao je strateg splitske momčadi Ivan Matić.

"Tražit ćemo priliku da zabijemo gol koji bi nam širom otvorio vrata prolaska u sljedeću rundu natjecanja"Ako bi zabili gol to bi sigurno olakšalo našu poziciju i promijenilo stanje u terenu. Oni bi tada trebali zabiti četiri gola za prolaz, a to ipak nije lako. Posebno stoga što smo mi u obrani jako dobri, čvrsti smo i kompaktni. Ni u prvoj utakmici nismo dozvolili protivniku da nam stvori šanse, istaknuo je za kraj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.