Cvrk: Spreman sam preuzeti odgovornost

Foto:Hina

ZORAN CVRK ovih je dana najtraženija osoba u Hrvatskoj. HNS-ov povjerenik za sigurnost nije na vrijeme reagirao kako bi se izbjegao incident na Poljudu. Na pitanje tko je kriv, dolazimo do različitih odgovora. U HNS-u su prvotno optužili Hajduk, a Bijeli su im odgovorili da od ponedjeljka, 8. lipnja, nisu imali veze sa stadionom. HNS je nakon toga priopćio kako nisu znali za svastiku pa su onda, ipak, doznali prije utakmice, a na kraju dana su utvrdili kako su vijest o postojanju svastike prvi doznali "suradnici HNS-a", a ne odgovorni ljudi.

Ukratko, zamršena priča koja baš i ne zanima ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji jasno vidi stvari - za propust je kriv organizator utakmice, odnosno HNS. To su ujedno loše vijesti za Savez i Damira Vrbanovića, protiv kojih će biti podignuta prekršajna prijava. Policija u ovom slučaju djeluje u dva smjera; protiv počinitelja i protiv osobe koja je odgovorna za organizaciju utakmice.

Cvrk: Da smo znali, svastiku bismo rukama maknuli!

I dok policija radi svoj posao, vodeći ljudi HNS-a objašnjavaju javnosti zašto se Hrvatska osramotila pred cijelim svijetom. Tu na scenu stupa Zoran Cvrk, koji je, napokon, otkrio gdje je bio te kobne večeri.

"Ja sam tu informaciju dobio 7 minuta nakon početka utakmice i kad sam došao do mjesta gdje se pojavljuje svastika, kako bih utvrdio o čemu je riječ, igrala se već 11 minuta. Mi smo oko 30. minute obavijestili predstavnika UEFA-e, gospodina Vrbanovića i Šukera. Inače, učen sam da cipelom ne uđem na teren koji je za mene svetinja. Da smo znali za svastiku, vjerujte mi da bismo je maknuli rukama! Sve za hrvatsku reprezentaciju", objasnio je Cvrk u razgovoru za RTL.

Što se tiče odgovornosti, Cvrk je spreman na sve opcije...

"Uvijek sam spreman preuzeti odgovornost. Za moju kuću i reprezentaciju to je minimum što mogu učiniti. Odgovorno vam tvrdim, da je bilo tko bio u organizaciji utakmice imao dovoljno dobar signal o čemu se radi, da bi golim rukama odnijeli tu svastiku. Što se tiče snošenja odgovornosti, stojim na raspolaganju svojoj kući", za kraj će Cvrk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.