Danko Radić: Za hrvatsku košarku nisam mogao napraviti više od svega dobrog što sam dao

Foto: Index 
Video: Dario Dalmacija 

SVE ono što hrvatska košarka nije preživjela proteklo desetljeće, od krize rezultata, financijskog kraha i otuđenja navijača, do agresivnog upliva politike i menadžera, preživio je Danko Radić.

Čvrsto u sedlu, predsjednik košarkaškog saveza vjerojatno će se kandidirati za još jedan mandat na poziciji koju bez ozbiljne opozicije službeno drži od 2004. godine. Nekadašnji sudac taj je komfor stekao krvničkim radom na svom statusu godinama prije nego će preuzeti vlast od Ivana Šukera, bivšeg i moguće je, budućeg ministra. Uz notornu podršku županijskih dužnosnika te koncentraciju moći u Stručnom savjetu i Saboru HKS-a, Radić odolijeva godinama i kritikama, a u razgovoru za Index kaže da za hrvatsku košarku nije mogao učiniti više od sveg dobra koje je donio.

S predsjednikom smo razgovarali nakon izbora Velimira Perasovića za novog izbornika Hrvatske. Između ostalog, upitali smo ga i kako je moguće da su novinari dobili poziv na Perasovićevu inauguraciju dan prije negoli je taj izbor Stručnog savjeta potvrdio Upravni odbor.

Pogledajte video.


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.