Danski mediji: "Hrvati su nas našamarali, ponizili i osramotili"



"MIRKO ALILOVIĆ nije s ove planete, a Hrvati...Hrvati su zgazili europske prvake kao da su igrali protiv rukometnih amatera", pišu danski mediji. Malo je reći da su Danci očarani igrom koju su pružile Golužine trupe.

> Genijalna Hrvatska ponizila europske prvake Dance s 11 golova razlike!

> Balić: Ovo je vrlo blizu savršenstva

Naslovi poput: "Hrvati su nas našamarali" ili "Najgora utakmica danskih rukometaša" dovoljno govore o tome kako što su Hrvati napravili europskim prvacima u Londonu.

"Igrači su šokirani. Nikada nisu doživjeli ovakav poraz. Jednostavno su bili nemoćni", piše Jyllands-posten.dk. "Nikada nismo vidjeli niti doživjeli ovakav poraz naših rukometaša. Izgledali su kao razbijeni boksač", nadodaje Sporten.dk.

Wilbek: Hrvati su nas pregazili, nikada ih nisam vidio ovako jake



Da je šokiran porazom priznaje i sam danski izbornik Ulrik Wilbek.

"Ovo je moj drugi najgori poraz u trenerskoj karijeri. Otkako sam izbornik samo smo dva puta teško poraženi. Jednom protiv Poljske 2009. godine u borbi za broncu (op.a. to se prvenstvo igralo u Hrvatskoj) te večeras protiv Hrvata", priznaje Wilbek, koji nadodaje: "Samo ima jedna razlika. Protiv Poljske smo igrali dobro, dok smo protiv Hrvata u potpunosti poniženi".

"Hrvati su toliko dobro fizički pripremljeni da sam ja ostao bez riječi. Nikada ih nisam vidio ovako jake. Pregazili su nas", poručuje danski izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.