Del Bosqueu nedostaju dva gola za rekord: Srećom, nije zvao Torresa

IZBORNIK Španjolske Vicente del Bosque dva je gola udaljen od rekorda. Naime, toliko ga golova dijeli da postane izbornik pod čijom je palicom Furija zabila najviše golova u povijesti.

Trenutno taj rekord drži Javier Clemente (1992.-1998.) za vrijeme čije vladavine je Španjolska zabila 126 golova u 62 utakmice. Za vrijeme Del Bosquea (od 2008.) Španjolci su zabili 125 golova u 51 susretu, a prilika za rekord ukazuje se u srijedu u Malagi gdje će se njegovi izabranici suprotstaviti momčadi Venezuele.

Loša vijest za aktualne svjetske i europske prvake je što im nedostaju najbolji strijelci i inače standardni napadači David Villa (ozljeda) i Fernando Torres (ostao bez poziva zbog slabe forme), pa će se tako Del Bosque morati pouzdati u napadački tandem Fernando Llorente (Athletic Bilbao) - Roberto Soldado (Valencia).

Napadački problemi Španjolaca uoči Venezuele: Ostali i bez Negreda

Sevillin napadač i suigrač Ivana Rakitića, Alvaro Negredo, propustit će utakmicu. Razlog je ozljeda zadnje lože lijeve noge. Magnetska rezonanca otkrila je napuknuće mišića i Negredo bi mogao izbivati s travnjaka do četiri tjedna, objasnili su iz Španjolskog nogometnog saveza (RFEF).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.