Doigravanje je sve bliže, navijači Medveščaka ušli u Guinnessovu knjigu rekorda!

Foto: Hina

>>> Medvjede u KHL ligi pratite uz Index i KHL.hr.

POBJEDA nad Vitjazom i tri nova boda dovela su Medveščak na plus 17 u borbi za doigravanje. Kako je do kraja osnovnog dijela sezone ostalo 14 utakmica, teško će tu prednost ispustiti. Trebao bi se dogoditi raspad sistema da u debitantskoj sezoni playoff zaobiđe Dom sportova. Doduše, konkurencija (Atlant, Spartak i Slovan) imaju pokoju utakmicu manje.

Težak poraz od Dinama nije ostavio traga na Zagrepčanima, blaganska meza očito je probavljena, jer su protiv Vitjaza domaćini klizali u brzini više, ali i ruku na srce, Vitjaz kvalitetom nije ni blizu moskovskom Dinamu. No, i takvu družinu trebalo je nadigrati. Goste su slomile četiri crne minute u drugoj trećini. Medveščak im je utrpao tri komada i riješio pitanje pobjednika.

Prvi ovosezonski gol Medveščaka u Areni djelo je Jonathana Cheechooa. Vitjaz se uspješno obranio s igračem više, ali i prodao pak u neutralnoj trećini, a Murley i Thomas su odigrali brzu akciju u kojoj je Cheechoo ostao sam ispred golmanskog prostora i samo trebao imati palicu na ledu za 1:0. 

Medveščak je bio bolji na ledu, ali Vitjaz je podignuo ritam i onda pao nakon sretnog gola. Švarny je upucao pak, on se umjesto da prođe oko gola odbio od bande ravno ispred gola. Glumac je bio najbliži i lagano poentirao. Tri minute kasnije Michael Ryan je osjetio kako golman Vitjaza ne zna gdje je pak i zabio akcijom iza gola, da bi posljednji gol u 'blitzkriegu' potpisao Charles Linglet s visine bulija. Zagrepčani su potjerali golmana Lisutina s gola, Denisov je stao među vratnice, ali gosti nisu mogli ništa više osim dva počasna gola.

Kada je Koroljuk zabio za 4:2 ostalo je 10 minuta do kraja utakmice, no Arena je slavila. Srušen je rekord u najduljim valovima, čak 15 minuta navijači su skakali sa svojih mjesta kako bi se upisali Guinnessovu knjigu rekorda. Prijašnji rekord je nadmašen, kalendarska godina je završena na najbolji način. Srušili su navijački rekord iz 1986. godine.

Serija domaćih utakmica nastavlja se u Ledenoj dvorani 4. i 6. siječnja protiv Donbassa i Dinama iz Minska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.