Drama u Londonu: Gomis se onesvijestio na utakmici Tottenhama i Swanseaja!

Screenshot (Youtube)
 
BAFETIMBI GOMIS, nogometaš Swanseaja, onesvijestio se na utakmici protiv Tottenhama.
 
Francuski napadač iznenada se srušio na travnjak u sedmoj minuti, a nakon brze reakcije liječnika i dobivanja kisika u svjesnom stanju je prevezen u bolnicu uz podršku navijača sa sve četiri tribine White Hart Lanea.
 

 
Gomis se onesvijestio tri godine nakon Muambe na istom stadionu
 
Ovo je Gomisu već četvrti put u karijeri da se onesvijestio, a podsjetimo da se radi o nogometašu koji je u dresu Lyona u Ligi prvaka zabio četiri komada zagrebačkom Dinamu.
 
Ovaj događaj podsjetio je na Fabricea Muambu koji je na White Hart Laneu doživio srčani udar prije tri godine. Muamba je preživio, ali je nakon toga završio karijeru.
 

Tragedije na nogometnim travnjacima

No, nogometni svijet pamti i puno tragičnije slučajeve. Prisjetit ćemo se nekih najpoznatijih. Davne 1977. za vrijeme utakmice Serie A između Perugie i Juventusa igrač Perugie Renato Curi srušio se na terenu i umro je od srčanog udara. Stadion Perugie danas po njemu nosi ime.

Samuel Okwaraji, nigerijski reprezentativac umro je 1989. od srčanog udara za vrijeme kvalifikacijske utakmice između Nigerije i Angole.

Smrt Marca-Viviana Foea šokirala je sportski svijet

Ogroman šok izazvala je smrt kamerunskog reprezentativca Marka-Viviena Foea na Kupu konfederacija 2003. U četvrtfinalnom susretu s Kolumbijom, Foe je na centru igrališta kolabirao i pao. Liječnici su ga pokušali oživjeti, ali neuspješno. Foe je umro u 28. godini života, a čak se razmišljalo da se Kup Konfederacija preimenuje u Kup Marc-Vivana Foea, a ispred stadiona Manchester Citya, za kojeg je tad igrao, nalazi se spomenik posvećen kamerunskom nogometašu.

Samo godinu dana poslije smrti Marc-Vivana Foea, svijet je šokirala još jedna smrt na nogometnom terenu. Mađar Mikloš Feher na utakmici prvenstva Portugala između Benfice i Vitorie Setubal, u sudačkoj je nadoknadi dobio žuti karton i nakon toga se samo srušio na teren. Prvi igrač koji je skočio u pomoć bio je Tomislav Šokota. Liječničkoj ekipi trebalo je deset minuta da dođe do Fehera. Pokušali su oživljavanje elektrošokovima, ali nažalost nije bilo pomoći za Mađara. Benfica je umirovila njegov dres s brojem 29.

Tragedija Sevillinog Antonija Puerte

Iste te 2004. na utakmici brazilskog prvenstva između Sao Caetana i Sao Paula od srčanog udara umro je obrambeni igrač Caetana Serginho. Naknadna autopsija pokazala je da je nesretni nogometaš imao srce čak dvostruko veće od normalnoga. 2007. svijet je šokirala i smrt Sevillinog nogometaša Antonia Puerte. Imao je samo 22 godine kad je preminuo nakon srčanog udara na utakmici između Seville i Getafea. U 35. minuti utakmice srušio se na travu, i iako se pridigao i uz pomoć liječnika napustio teren u svlačionici je doživio još jedan srčani udar koji je bio koban. Prebačen je u bolnicu gdje je tri dana bio priključen na aparate koji su ga održavali na životu, ali su mu nakon tri dana počeli otkazivati vitalni organi i preminuo je. Puerta se u tom trenutku nalazio na popisu reprezentacije Španjolske, a trebao je i po prvi put postati otac.

Vajagić, Turina, Pamić - hrvatska tužna priča

Tragedije su se događale i na hrvatskim terenima. 2007. trinaestogodišnji Mateo Vajagić igrač u Varteksovoj školi nogometa požalio se svojem prijatelju da se ne osjeća dobro prije treninga sa svojom momčadi. No, ipak odlučio je otići na trening tijekom kojeg mu je pozlilo. Nikada nije bolovao, a umro je od krvnog zastoja srca u bolnici. Danas NK Varteks organizira memorijalni turnir u Mateovu čast.

Nakon što je u svibnju 2013.hrvatski vratar Ivan Turina umro u snu, nogometaš Istre Alen Pamić se samo mjesec dana poslije srušio na malom nogometu, te je preminuo. Pamić je probleme sa srcem imao i ranije, te je padao u nesvijest na travnjaku čak tri puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.