Dujmović: Čuo sam da bi Bilić mogao povesti Mandžukića u Lokomotiv

MARIO MANDŽUKIĆ heroj je pobjede nad Irskom. Mandžo je s dva gola glavom najzaslužniji što je Hrvatska nakon prvog kola vodeća momčad skupine, a samopouzdanje igrača i navijača je poraslo do neba.

Mandžukić je nakon Europskog prvenstva najavio odlazak iz Wolfsburga nakon što mu je trener Felix Magath poručio da može ići. Neki tvrde da će ga Slaven Bilić povesti sa sobom u Lokomotiv, a evo što na sve kaže Tomislav Dujmović, čovjek koji je više od šest godina u Rusiji.

"Znam samo ono što vidim u medijima. Neki kažu da bi Mandžukić mogao za Bilićem, ali izbornik ne priča o tome. Polovica momčadi ima ugovore sa svojim klubovima, Kranjčar je sad potpisao za Dinamo Kijev, pa mislim da nitko neće ići u Rusiju. Ali, možda sam i u krivu...", rekao je Dujmović za ruski Sport-Express.

Dujmović sinoć protiv Iraca ipak nije bio u prvom sastavu. Priliku je dobio Vukojević.

"Pobijedili smo zato što smo željeli. Ne kažem da su Irci željeli manje, ali mi smo imali više sreće. Drugi gol je odlučio utakmicu. Mislim da su promašaji psihološki utjecali na Irce."

Na pitanje ruskih novinara je li Nikica Jelavić bio u zaleđu prije nego je zabio drugi gol, Dujmović je rekao: "Bilo je teško vidjeti s klupe. Mislim da je Irac posljednji igrao".

U igru je veznjak moskovskog Dinama ušao tek u 92. minuti kao taktička izmjena. Nije se naigrao.

"Europsko prvenstvo me oduševilo, čini se da su ljudi zaraženi nogometom. Sve momčadi koje sam smatrao favoritima su pobijedile", dodao je Dujmović i osvrnuo se na Ruse: "Rusija je pokazala odličan nogomet. Igrači iz Zenita su igrali odlično, a napad je bio posebno dobar. Džagoev me oduševio".

S Bilićem ne razgovara o Rusiji. "Izbornik je tražio da ne razmišljamo previše o tome, ugovor je potpisan i tema zaključena. Ispitivao me je o Moskvi, ali već je sve znao, nema tamo za njega puno tajni", kaže Dujmović koji još ne zna gdje će igrati sljedeće sezone. "Vraćam se u Dinamo, ali pitanje je hoću li ostati. Trener je isti i ako mi ne da priliku, otići ću".

Pletikosa: Sad je pritisak na Talijanima

Stipe Pletikosa još je jedan Hrvat koji igra na istoku Europe. Prvi vratar hrvatske reprezentacija igrao je u Šahtaru i Spartaku, a sad je Rostovu. Plete je uvjeren da Hrvatska može proći dalje, posebno jer su Španjolci i Talijani remizirali.

Odigrali smo kvalitetno i brzo i zaslužili pobjedu. Igrali smo na visokoj razini. Vrlo je važno dobro otvoriti utakmicu. Složili smo se da moramo odmah reagirati i stisnuti irske braniče. Trener ih je dobro proučio i prenio nam njihove slabosti i dobre strane."

Hrvatskoj na ruku ide remi Španjolske i Italije.

"Slažem se. Sad je pritisak na Talijanima."

Kako mu se sviđa u Poljskoj?

"Sve je sjajno organizirano. Zadovoljan sam kampom - najbolji je od svih u kojima sam bio."

Je li Plete možda pomišljao na traženje novog kluba?

"Koncentriran sam samo na Rostov. Imam još godinu dana ugovora. Navijači me vole i to mi puno znači. Nigdje mi se ne žuri."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.