Evo alternative: Ledena vikala "Za dom - sportova!"

Foto: HK Medveščak 

DA SU posebni, sinoć su potvrdili Medveščakovi navijači. U uzbudljivoj utakmici protiv Ak Barsa, dvostrukih prvaka KHL-a, svojim navijanjem ponudili su alternativu onome što često čujemo na nogometnim tribinama, a u posljednje vrijeme i na samom travnjaku. 

Sinoć u Ledenoj, u dogovoru je Sektor B poveo navijanje "Za dom", a suprotna tribinama odgovorila je "Sportova!". Trajalo je desetak sekundi, na trenutak se ostatak gledatelja zbunio, ali brzo su shvatili poruku. Koja može biti i dvostruka, obzirom da će Medveščak na par utakmica preseliti iz Doma sportova u Arenu Zagreb. 

No, ovaj se povik s tribina može gledati iz drugog kuta. Poput samog kluba i Medveščakove tribine često sudjeluju u raspravi oko gorućih društvenih tema. Hokejaši su bili među rijetkima, ako ne i jedini koji su uoči referenduma o braku ispred kluba javno poručili da su protiv, a tribine Doma sportova sinoć su poslale poruku da navijanje ne mora biti i širenje mržnje i povijesnih zabluda.

Utakmice Medveščaka nude pitomiji ambijent, iako više ne i posjetu kao nekad. No, sinoć su se njihovom putu od margina do druge najjače lige svijeta divili u ruski izvjestitelji u reportaži iz Zagreba.

"Do jučer je Hrvatska bila poznata samo po obali, hokej je bio egzotika, a danas novak s najmanjim budžetom juri doigravanje", napisao je novinar Sovietsky sporta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.