FIFA čuva leđa Japancu: Lovren je dirao Freda

Foto: Guliver Image/Getty Images

FIFA po svemu sudeći neće kazniti japanskog suca Yuichija Nishimuru koji je uništio otvaranje Svjetskog prvenstva i pomogao Brazilu da pobijedi Hrvatsku s 3:1 i

Massimo Busacca, šef FIFA-inih sudaca, nakon utakmice u Sao Paulu branio je Japanca koji je dosudio nepostojeći jedanaesterac za Brazil nakon sramotnog pada Freda u hrvatskom kaznenom prostoru.

"Sudac je imao jako dobru poziciju s koje možete vidjeti svaki pokret vrlo dobro. Postojao je kontakt, Hrvat je stavio ruku na Fredova ramena", rekao je Busacca, bivši švicarski sudac i dodao:

"Ne možemo tvrditi je li bilo kontakta dovoljno da Brazilac padne, ali sigurno je osjetio Lovrenov dodir."

Suci širom svijeta: Neoprostiva pogreška!

Busacca nije htio odgovoriti na pitanje o kazni za Japanca za kojeg mediji širom svijeta tvrde da je jedina prava kazna izbacivanje sa SP-a.

Zanimljivo da je Busacca jedan od rijetkih, a možda i jedini koji brani Japanca. Ne brane ga čak ni kolege iz Brazila kojiima nije jasno zbog čega je Neymar dobio priliku zabiti iz jedanaesterca.

Markus Merk, legendarni njemački sudac koji se više puta dokazao u utakmicama najvišeg ranga, smatra kako je dosuđeni jedanaesterac bio neoprostiva pogreška Japanca.

"Najviše me šokira Nishimurina pogreška kod Fredove simulacije", poručuje francusko "oko sokolovo" Stéphane Lannoy

Urs Meier, bivši švicarski sudac, smatra kako Japanac nije smio dosuditi jedanaesterac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.