Fantastično polufinale Lige prvaka: Primorje preko Juga do finala i Pro Recca

Foto: Hina

VATERPOLISTI riječkog Primorja EB igrat će u finalu Lige prvaka nakon što su u "hrvatskom polufinalu" u Barceloni pobijedili dubrovački Jug s 10:9 (2-2, 2-3, 4-2, 2-2).

Primorje je došlo do pobjede u vrlo uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici, te će u velikom finalu u subotu igrati protiv Pro Recca koji je u jednako dramatičnom dvoboju pobijedio Barcelonetu 12:11 pobjedničkim golom Duška Pijetlovića šest sekundi prije kraja.
 
Sandro Sukno s četiri i Petar Muslim s tri pogotka bili su najbolji strijelci kod Riječana, za koje su još zabili Anđelo Šetka, Javier Garcia i Cosmin Radu, dok su kod Juga strijelci bili Nikola Janović (3), Marko Ivanković (2), te Miho Bošković, Marko Macan, Andro Bušlje i Aaron Younger po jedan.
 
Jug je bolje otvorio utakmicu i Dubrovčani su vodili sve do kraja treće i početka zadnje četvrtine, kada Primorje pogocima Sukna i Radua dolazi do prednosti od 9-7. Macan smanjuje na 9-8, a najbolji pojedinac utakmice Sandro Sukno povećava na 10-8. Janović četiri minute prije kraja utakmice postavlja konačnih 10-9, iako su dokraja utakmice obje momčadi propustile nekoliko "zicera".
 
Primorje traži prvi naslov prvaka, a dosad u zadnja dva izdanja Final Six ima po jedno drugo i treće mjesto, a zadnji hrvatski klub koji je postao prvakom Europe bio je Jug 2006. godine.
 
Pro Recco ima šansu postati jedina momčad sa osam naslova prvaka Europe te tako prestići Partizan i Mladost koji imaju po sedam naslova.
 
Finale je u Barceloni u subotu 19.30 sati, dok se utakmica za treće mjesto igra u 18 sati.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.