Ferguson: Capello je šef i to FA mora poštivati



BURA oko oduzimanja kapetanske vrpce engleske nogometne reprezetacije Johnu Terryju ne stišava se. U obranu stava izbornika Fabija Capella, koji se ne slaže s tom odlukom, ustao je i Alex Ferguson... Menadžer Manchester Uniteda upozorio je Engleski nogometni savez da Fabio Capello mora i dalje biti osoba koja donosi najvažnije odluke po pitanju nacionalne momčadi.

Podsjetimo, nakon što je FA krajem proteklog tjedna na izvanrednom sastanku pod pritiskom politike, medija i javnosti bez suglasnosti izbornika donio odluku da se Terryju oduzima kapetanska vrpca "Gordog albiona", Capello je s odmora u Italiji poručio da ne slaže s tim potezom saveza i ušao u sukob s vodećim ljudima FA-a. U narednih nekoliko dana predsjednik FA-a David Bernstein planira održati sastanak s Capellom kako bi primirili situaciju, a punu podršku stavu izbornika pružio je kolega s klupe Uniteda Alex Ferguson.

"Svi imamo pravo na vlastitio mišljenje, a moje je u skladu s Capellovim. U FA-u moraju izgladiti stvari s izbornikom jer je on najvažnija osoba u reprezentaciji. Bez ikakve dvojbe on je taj koji donosi najvažnije odluke i to gospoda u vrhu saveza moraju shvatiti", jasno je poručio Ferguson čije se mišljenje izuzetno cijeni u engleskom nogometu. Capello je bio nazočan utakmici između Liverpoola i Tottenhama u ponedjeljak navečer, ali nije želio davati nikakve izjave povodom spomenutog slučaja, a dodatno bi situaciju mogao zaoštriti ministar Sporta Hugh Robertson koji podržava odluku saveza po cijenu napuštanja reprezentacije i Capella i Terryja.

"FA je donio tešku odluku, ali po mom mišljenju jedinu ispravnu. Ako je cijena te odluke odlazak Capella i Terryja iz reprezentacije, onda neka tako bude. Bilo bi mi žao ukoliko dođe do toga, ali savez je morao povući takav potez. Kada gledamo s moralne strane jasno je da živimo u državi u kojoj su svi nevini dok im se ne dokaže suprotno, ali imate i praktičnu stranu koja bi dovela sjajnog nogometaša i kapetana Johna Terryja u vrlo nezgodnu situaciju. Morali smo ga na neki način rasteretiti pritiska na Europskom prvenstvu", poručio je Robertson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.