HSV tjera Petrića: "Želimo mlađe i jeftinije igrače"

HSV je u ponedjeljak objavio vijest da je digao ruke od Mladena Petrića te da mu ne misli produljivati ugovor na kraju sezone.

"Mladen je postigao mnogo pogodaka za HSV i dobio je mnogo dobrih stvari klubu. Bio je i još uvijek je naš vrlo vrijedan i važan igrač. Međutim, u budućnosti želimo napraviti tranziciju cijele momčadi. Želimo se više koncentrirati na mlađe igrače, te uravnotežiti visinu plaća kod svih nogometaša", rekao je sportski direktor HSV-a Frank Arnesen.

Petrić je u ljeto 2008. godine stigao u HSV iz Borussije Dortmund za 7.3 milijuna eura. Otada je u 127 utakmica bio strijelac 60 golova, a ove je sezone u 17 susreta šest puta tresao protivničke mreže.

Petrić: Želio sam potpisati dugogodišnji ugovor...

"Pala je odluka s kojom se moram pomiriti. Želio sam potpisati još jedan dugogodišnji ugovor i ostati u klubu. HSV to nije želio. Ne preostaje mi ništa drugo negoli sa suigračima na što kvalitetniji način završiti sezonu. Nakon toga ću vidjeti kamo će me put nanijeti", izjavio je nekadašnji hrvatski reprezentativac, a prenosi službena stranica HSV-a.

Petrić je prvog dana 2012. proslavio 31. rođendan i, zaobiđu li ga ozljede, pred njim su još barem tri sezone karijere koja je još prije 16 godina započela u švicarskom niželigašu Neuenhofu. Preko Badena je stigao do švicarskih velikana Grasshoppera i Basela, odakle je prešao u Borussiju Dortmund. Među žuto-crnima se unatoč vrlo dobrih 13 golova u prvoj sezoni nije zadržao, a Hamburg SV ga je namamio, između ostalog, i izdašnim četverogodišnjim ugovorom, za kojeg se nakon Arnesenovih izjava zna da neće biti produžen.

HSV produžio sa svojim wonderkidom na posudbi u Fortuni


Nije dugo prošlo, a HSV je krenuo s realizacijom plana o pomlađivanju momčadi. Za početak, produžili su ugovor s ponajboljim igračem druge njemačke nogometne lige – Maximilianom Beisterom. Nijemcu, koji je trenutno na posudbi u Dusseldorfu, je ugovor produljen na dodatne tri godine odnosno do 2016. godine.

"Jako smo zainteresirani da vratimo mladog reprezentativca Beistera", rekao je izvršni direktor Carl-Edgar Jarchow.

Beister, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, se smatra velikom perspektivom njemačkog nogometa, a ove je sezone u Bundesligi II postigao 10 pogodaka u 24 ligaška nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.