Hajduk nudi Malokua: Za Dinamo i Rijeku cijena duplo veća nego za ostale

Foto: Screenshot HNK HAJDUK

KAD su u ljeto 2013. braća Maloku stigla na Poljud s Kantride, u Hajduku su od njih očekivali velike stvari. Posebno od starijeg Elvira, koji je bio i član svih hrvatskih mlađih selekcija, a lani je uvršten i među 40 najvećih svjetskih talenata u svom uzrastu. Na Poljudu su očekivali budući milijunski transfer, no kako stvari stoje, ako do njega i dođe, u praznu Hajdukovu blagajnu kapnut će puno manje od očekivanog.
 
Premda mu je ostala još jedna godina ugovora, obitelj mladog nogometaša inzistira na rastanku. Odlazak je zatražen zbog Elvira, jer mlađi brat Trojan igra za Hrvace, tamo je na kaljenju i s njegove strane nema primjedbi, no otac Mehdi, koji upravlja karijerom svojih sinova zaključio je da tretman koji Elvir ima na Poljudu nije adekvatan njegovoj kvaliteti. S tim da se Elvir i Trojan, ne odvajaju. Baš kao i braća Sharbini, zajedno su došli, tako bi i otišli.
 
Maloku na Maksimiru?
 
Prema nekim informacijama Elvir je već danas na putu za Zagreb, gdje bi na Maksimiru trebao potpisati ugovor s Dinamom. Međutim, glasnogovornica Modrih Sandra Špičić nije nam mogla potvrditi istinitost te špekulacije. 
 
Također, nazvali smo i u Split, a predsjednik Hajduka Marin Brbić potvrdio je da je izvjestan rastanak s braćom Maloku, no niti on nije mogao decidirano reći koji klub će biti nova destinacija braće Maloku.
 
''Istina je, Elvir nije zadovoljan minutažom koju ima u Hajduku i njegovi predstavnici, odnosno roditelji zaključili su da je za njega bolje pronaći novi klub. S tim Hajduk nema problema, nemamo ga namjeru zadržavati, no Maloku ima još godinu dana važeći ugovor i postoje dvije opcije. Ili će ostati još jednu godinu u Splitu, a onda može kamo hoće bez odštete ili mora pronaći klub koji će sad platiti određenu cifru. S tim, odšteta će biti puno veća ako želi otići u neki klub u HNL-u. Je li to u pitanju Dinamo ili neki drugi klub, zaista ne znam u ovom trenutku. Sve je moguće'', za Index je rekao Brbić.
 
Za HNL duplo veća cijena nego za sve ostale
 
Saznajemo da ako netko unutar Hrvatske želi braću Maloku mora isplatiti Hajduku 400 tisuća eura. U slučaju da se javi neki klub iz inozemstva cifra koju bi tražio Hajduk bila bi upola manja. Jasna je logika kluba s Poljuda: Za Dinamo i Rijeku, koji jedini u HNL-u mogu izdvojiti toliki novac, postoji jedna cijena, za sve ostale puno je manja.
 
Ako se Hajduku moraju događati novi ''slučajevi'' Jeličić, Grgurović, Trebotić. Maleš, Andrijašević ili Bradarić, onda barem neka ''mrski'' rivali pristojno odriješe kesu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.