Halilovićev cimer veća je zvijezda: Podržavam Alena, neka bude jači od pritiska

Foto: Fifa 

ANTE ROGULJIĆ je donio hrvatskoj U-17 reprezentaciji pobjedu nad Panamom, prvu na Svjetskom prvenstvu, nakon koje je sasvim realno da njegova momčad izbori osminu finala. Njegov gol bio je prava majstorija, prošao je pored trojice protivničkih igrača...

"Maloku mi je dodao loptu, a ja sam prošao u lijevu stranu i gađao suprotan kut. To su idealne pozicije za mirnu realizaciju. Moram priznati da je i mene osobno puno odignula ova pobjeda. Danas jedva hodam, ozlijedio sam kuk tijekom utakmice, zbog čega sam i tražio zamjenu u drugom poluvremenu, ali bez obzira na tu bol jedva čekam novu utakmicu, gdje ćemo, uvjeren sam, igrati još bolje"

"Atmosfera u reprezentaciji je bitno bolja nakon što smo osvojili ova tri boda. Sad nam je i remi protiv Uzbekistana dovoljan za prolaz, ali još važnije od toga je da smo se svi zajedno digli i izvukli pouke iz onog katastrofalnog prvog poluvremena protiv Maroka", priča nam Roguljić.

Kritike reprezentaciju ipak ne zaobilaze, ponajprije zbog sebičnosti igrača. Zamjera se Alenu Haliloviću, od kojega se valjda očekivalo da rješava utakmice, baš na način na koji si ti to napravio protiv Paname. Alen i ti ste cimeri, u čemu je problem?  

"Ne znam otkud odjednom toliki pritisak na našu selekciju. Meni stižu brojne poruke podrške iz rodnog Vranjica i pogotovo trenera iz splitskog Adriatica, kluba u kojemu sam odrastao. Svima njima i posvećujem ovaj gol i moram priznati da ne osjećam nikakav teret, već igram najbolje što znam i mogu. Haliloviću je puno teže, on je izložen velikom pritisku. Normalno da razgovaramo o svemu, ja ga podržavam. Svi znamo koliko je on kvalitetan igrač i očekujem da će rasti zajedno s cijelom ekipom. Ovdje u UAE među nama igračima je opet ona dobra, pobjednička atmosfera i ne manjka želje da opet razveselimo sve koji nas podržavaju u domovini", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.