Helena Jurišić nova je europska prvakinja u tajlandskom boksu!

 

HRVATSKA reprezentacija danas se vratila s Europskog prvenstva u tajlandskom boksu koje se održalo u Portugalu gdje je ostvarila izvrstan rezultat osvojivši seniorkso srebro, seniorsku broncu i seniorsku broncu u B klasu (od 18 do 21 god.), te zlato i srebro u juniorskoj kategoriji do 17 godina.

Medalja najvećeg sjaja je svakako seniorsko zlato do kojeg je došla članica splitskog Mornara (KTB Split) Helena Jurišić u kategoriji -71kg pobijedivši u polufinalnoj borbi Turkinju Yurtsever Aydan prekidom u drugoj rundi i u finalnoj borbi jaku Ruskinju Velichkinu Elenu.

Helena nakon ovog vrhunskog uspjeha nastavlja intezivne pripreme za Svjetsko prvenstvo u K -1 disciplini koje se održava u Brazilu početkom listopada ove godine. U pratnji Helene je bio brat i trener Dario Jurišić.

Seniorsku broncu osvojila je Marija Bodać u kategoriji - 60kg (KTB Flash Split), seniorsku broncu u B klasi osvaja Mihovil Čuzić - 81kg (KTB Spartan Zagreb), juniorsko zlato Hela Čuzić -67kg (KTB Spartan Zagreb) i juniorsko srebro osvaja Anto Širić -75kg (KTB Tigar Zagreb).

Važno za napomenuti je da su Antu Širića suci proglasili prvakom i dodijelili mu zlatnu medalju da bi dan nakon promijenili odluku na temelju ruske žalbe.

Od ostalih reprezentativaca nastupili su Emil Zoraj i Matijas Barić koji su na žalost ostali bez medalja.
U pratnji reprezentacije bili su direktor Petar Mijić, treneri Branko Cikatić, Dario Jurišić, Alexandar Pupac i Gordan Vatavuk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.