Hrvatska u lovu na povijesnu broncu protiv Italije

NA PUTU do bronce stoji samo Italija. Hrvatska futsal reprezentacija danas će završiti svoju spektakularnu priču na Europskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj, a izabranicima Mate Stankovića preostaje najteža utakmica na prvenstvu protiv reprezentacija koja još uvijek nikada, barem u futsalu, nije pokleknula protiv Hrvatske.

Italija, koja je do sada sudjelovala na svim Europskim prvenstvima okitivši se zlatom 2003. godine, svoj put na ovom Europskom prvenstvu započela je gaženjem Turske 3:1. S Rusima su remizirali 2:2, a u četvrtfinalu su pregazili Portugal 3:1.

Sudbina im je u polufinalu podarila vrlo jaku Španjolsku od koje su izgubili 1:0, međutim rezultat je u konačnici mogao otići i u drugom smjeru.

S druge strane Hrvatska je samim ulaskom u četvrtfinale ostvarila cilj koji je bio zadan pred prvenstvo, a pobjeda protiv Ukrajine i prolazak u polufinale mogu se okarakterizirati kao bonus i veliki poklon ljubiteljima futsala.

Rusija u polufinalu nije dopustila iznenađenje smirivši nas rezultatom 4:2, a utakmica protiv Italije i eventualno osvajanje bronce značilo bi da je Hrvatska na odličnom putu da postane nova futsal sila.

Marinović u borbi s Torrasom za najboljeg strijelca na Euru

Dario Marinović najbolji je strijelac Hrvatske na Euru, te je zajedno sa Španjolcem Torrasom prvi strijelac natjecanja. Torras je kao i Marinović postigao pet golova od četiri odigrane utakmice na prvenstvu, a pritom je upisao i jednu asistenciju.


"Nisam ni znao da smo Torras i ja najbolji strijelci na turniru dok mi vi niste rekli", izjavio je iznenađeni Marinović za Uefinu službenu stranicu.

"Bilo bi super kada bi postao najbolji strijelac na Euru. Bilo bi odlično kada bi postigao gol i kada bi Hrvatska osvojila broncu. Želim te trofeje", odlučan je bio Dubrovčanin.

Utakmica za broncu igra se po rasporedu u 18:30 sati u Areni Zagreb, a borbu hrvatske reprezentacije za prvo odličje u futsalu, kao i veliko finale između Rusije i Španjolske, pratit će oko 15 tisuća navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.