Hrvatski juniori u polufinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva!

HRVATSKI košarkaši do 17 godina nastavljaju pobjednički niz na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Litvi (Kaunas). Nakon pet pobjeda u skupini prošli su mladi Hrvati i četvrtinale. Hrvatska je sa 94:71 pobijedila Češku za prolaz među četiri najbolje momčadi svijeta. No, nije bilo baš sve lako.

Nakon tri četvrtine Hrvatska je imala tek šest poena prednosti (72:66). Međutim, u posljednjih deset minuta hrvatskisu košarkaši doslovno razbili očito ispuhanog suparnika koji je u zadnjoj četvrtini ubacio samo 5 poena. Za to je vrijeme Hrvatska ubacila 22 za, na kraju, uvjerljivu pobjedu koja donosi polufinale i utakmicu protiv Australije.

Odličnu je utakmicu u hrvatskom dresu odigrao Domagoj Bošnjak koji je ubacio 21 poen, uz sedam asistencija i pet skokova. Karlo Žganec je dodao 19 poena uz pet skokova, a Mario Hezonja 18 poena.

Košarkaši SAD-a jedini uz Hrvatsku imaju omjer 6-0 na ovom prvenstvu. U četvrtfinalu su SAD razbile Kanadu 113:59. Uvjerljivo su slavili i Australci protiv Argentine 78:59, dok se u polufinale ugurala i Španjolska pobjedom protiv Kine 64:57.

 

Svjetsko prvenstvo košarkaša, U17 (četvrtfinale):

Hrvatska - Češka 94-71

Australija - Argentina 78-59

SAD - Kanada 113-59

Španjolska - Kina 64-57

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.