I brlog igrao za generale: Medvjedi na čelu EBEL lige!

KAKVO iskupljenje u Areni! Nakon mlake predstave u srijedu, Medvedščak je u sjajnoj noći pregazio KAC i zasjeo na vrh ljestvice EBEL lige! Medvjedi imaju 31 bod, jednako kao i Vienna Capitalsi koji su poraženi kod Linza 2:1.

"Jednostavno, igrali smo s puno više srca, s puno više želje. Igrali smo puno bolje i ovo je bila utakmica kakve svi vole gledati", komentirao je nakon pobjede trener Marty Raymond.

Jasno da je fešta u Areni započela pozdravom za hrvatske generale čije su fotografije blještale s video zida. Tribine su bile prepune hrvatskih zastava, a simpatije je pokupio Saša Martinović koji je na improviziranom hrvatskom jeziku poručio: "Brlog večeras igra za naše generale".

Nakon deset minuta igre Medvjedi su poveli protiv "najdražeg rivala" golom Toma Zanoškog, a četiri i pol minute kasnije Fraser je povisio na 2:0. Nakon odmora Fraser je Zanoškom asistirao za 3:0 u 14. minuti druge trećine.

Klagenfurt se kao i Medveščak, želio oporaviti od loše igre u protekloj utakmici. Medvjedi su se puno bolje snašli. Prva trećina slomila je goste, nakon što su Fraser i Zanoški u dvije minute, i to sjajnim golovima, svladali vratara Chiodu. Početak je bio odličan, ali utakmica duga. S Kleganfurtom se Medveščak uvijek pošteno "tuče".

Drugu trećinu otvorili su Medvjedi s tri isključenja u nizu, nakon nekoliko dvojbenih odluka sudaca. No, Roberta Kristana nije se dalo iznenaditi. Medvjedi su pokazali zašto su jedni od najboljih penalty killera u ligi. Odluka Zanoškog da ne reagira na provokacije KAC-ovih igrača i propustio još jednu dobru šoru pokazala se odličnom jer samo minutu kasnije, u 33. minuti, kombinacija Brine - Zanoški povećava vodstvo Medvjeda.

Gosti su samo kratko uspjeli smanjiti na 3:1, a potom je u 48. na konačnih 4-1 postavio Nathan Perkovich.

Arena Ice Fever završava idućom domaćom utakmicom Medveščaka, u nedjelju je suparnik Salzburg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.