Indexova momčad 3. kola Eura: Šifo čuva leđa Ronaldu i Zlatanu

WOLFGANG STARK i Viktor Kassai bi se svakako trebali naći unutra kao španjolski i engleski branič, ali umjesto za Uefine killere, odlučili smo se za one koji zemlje predstavljaju u dresovima reprezentacija, a ne sudačkim.

Indexova momčad 1. kola Eura: Modrić i Mandžukić nisu unutra samo zbog navijačkih razloga

Indexova momčad 2. kola Eura: Strinić i Mellberg upali nakon utakmica života

Ako su u prva dva kola briljirali napadači (Mandžukić, Gomez, Džagoev, Ševčenko, Torres), u ovom su se posebno istaknuli ofenzivni veznjaci, što se ogleda i u načinu kako je posložena naša momčad, koja je nakon dva "nastupa" u postavi 4-3-3, sada u sustavu 4-1-3-2.

Indexova idealna momčad 3. kola Eura:



Golman: STEPHAN ANDERSEN (Danska)

Za dlaku mu je izmaklo mjesto među stativama našeg Dream Teama prvog kola, ali iako je primio dva gola u zadnjem kolu od Njemačke, zasluženo je ovdje. Sjajan golman, podsjećamo, čuva danska vrata samo zato što se Thomas Sorensen ozlijedio. Protiv Elfa se istaknuo odličnim obranama Mullerovih i Schurrleovih udaraca, a suvereno je vladao svojim prostorom kod baš svake visoke lopte.

Desni bočni: THEODOR GEBRE SELASSIE (Češka)

Ne bi pogriješili da smo na ovo mjesto postavili Bendera ili Torosidisa, ali "netipičnog" Čeha nagrađujemo za konstantnost odličnih nastupa na Euru, gdje se ističe kao jedan od najboljih igrača njegove reprezentacije. I u ključnoj pobjedi protiv Poljske pokazao se kao opasan u prodorima naprijed i čvrst u obrani. Njegov dvoboj s Ronaldom u četvrtfinalu bit će prava poslastica

Srednji branič: PEPE (Portugal)

S kolegom Brunom Alvesom činio je najuvjerljiviji par centralnih braniča grupne faze Eura, a istaknuo se i u ključnoj utakmici - zadnjem kolu protiv Nizozemske. Svi su samo pričali o pobjedi Oranja s dva gola razlike, ali Pepe je najzaslužniji što je Nizozemska ograničena na samo jedan gol, a Portugal zahvaljujući sjajnoj obrani prolazi najtežu grupu na EP-u.

Srednji branič: GORDON SCHILDENFELD (Hrvatska)
Nakon njegovog očajnog nastupa u prvom susretu protiv Irske, napisali smo "Šifo nije za ovaj nivo". "Čast" koju mu ovom prilikom ukazujemo nije posipanje pepelom za tu ocjenu, na temelju toga što je tada skrivio gol i nedosuđeni penal, nego što je protiv europskog i svjetskog prvaka bio sjajan. Isključio je Torresa, odlično čitao igru, presijecao opasna Silvina proigravanja i pobijedio konkurente za mjesto u našoj momčadi - Papastathopoulosa, Terryja i Rakitskija.

Lijevi bočni: GEORGIOS TZAVELLAS (Grčka)

Uz spomenutog Papastathopoulosa, ključni čovjek u odbijanju ruskih juriša u drugom poluvremenu utakmice koju je Grčka dobila i senzacionalno izborila četvrtfinale Eura.

Defenzivni vezni: BASTIAN SCHWEINSTEIGER (Njemačka)

Grijeh je ne uvrstiti Stevena Gerrarda, koji je posluživanjem Rooneya protiv Ukrajine došao do treće asistencije na Euru, ali ionako previše ofenzivna momčad, tada bi stvarno imala rupu u sredini. Zato ćemo je začepiti Schweinijem, koji je besprijekorno odigrao ulogu razarača danskih napada kroz sredinu.

Ofenzivni vezni: PETR JIRAČEK (Češka)

Još jedan Čeh koji igra sjajan turnir. Protiv svih protivnika u grupi bio je stalna opasnost s desne strane, odakle su njegovi prodori prema sredini završili s dva gola. Onaj protiv Poljske donio je Česima četvrtfinale i prvo mjesto skupine.

Ofenzivni vezni: GIORGOS KARAGOUNIS (Grčka)

Reprezentaciju je odveo u četvrtfinale ne samo kao lider i kapetan, nego i strijelac gola za senzacionalnu pobjedu protiv Rusa, koji su nakon prve utakmice u skupini važili za pritajenog favorita natjecanja. Karagounis je krivac što kući idu nakon samo tri utakmice, a švedski sudac Eriksson što Grk neće igrati u četvrtfinalu protiv Njemačke, odakle ga je isključio žutim kartonom zbog navodne simulacije.

Ofenzivni vezni: CRISTIANO RONALDO (Portugal)

Nema se što tu mudrovati, osim ponoviti ovo.

Napadač: ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (Švedska)

Ibra protiv Francuske uopće nije odigrao nešto posebno, ali da je samo ušao, zabio onu fantastičnu volejčinu pored Mexesa i Llorisa i izišao, zaslužio je mjesto u momčadi kola.

Napadač: ANTONIO CASSANO (Italija)
U najbitnijem trenutku zabio Ircima ključni gol za talijanski proboj u četvrtfinale, gurao suigrače u šanse i izvlačio se do centra tražeći loptu. Ukratko, bio "Talijanski Pršo".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.