Ispali Murray i Tsonga, Andujar izborio polufinale s Nadalom

Foto: Guliver Image/Getty Images

STANISLAS WAWRINKA posljednji je polufinalist ATP-a u Madridu. U napetom dvoboju svladao je Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6:2, 6:7, 6:4.

Nakon uvjerljivog prvog seta u kojem je tri put "brejknuo" Francuza, drugi set je ispustio tek nakon više od sat vremena na 11:9 u tie-breaku, dok mu je u trećem "break" za 3:2 bio dovoljan za pobjedu. Tsonga više nije došao niti u priliku za "break".

Ranije je prvi favorit za naslov Rafael Nadal dobio španjolski derbi protiv Davida Ferrera. Dva seta se Ferrer odupirao, a u trećem ostao bez ijednog gema. Nadal je četvrtog igrača svijeta svladao sa 4:6, 7:6, 6:0, a Ferrer može žaliti što je ispustio prednost od 6:4, 4:1.

Španjolac Pablo Andujar, koji je na turnir ušao zahvaljujući "wildcardu", izbacio je Keija Nishikorija, koji je kolo ranije presudio Rogeru Federeru. Japanca je porazio sa 6:3, 7:5.

27-godišnji Andujar je 113. igrač svijeta, a nakon što je presudio Čiliću na otvaranju turnira, izbacio je Johna Isnera i prošao predajom Gimeno-Travera.

"Uživao sam na ovim terenima, ali iznenađen sam što sam došao ovako daleko. Ovo mi je prvo polufinale. Osjećam se odlično, mislio sam da ću pobijediti nekoliko mečeva, ali ne ovoliko", rekao je Španjolac koji će za finale igrati s Nadalom.

U drugom polufinalu Wawrinka će igrati protiv Thomasa Berdycha koji je sa 7:6, 6:4 izbacio trećeg igrača svijeta Andyja Murrayja.


ATP/WTA Madrid, četvrtfinala:

Nadal - Ferrer 4:6, 7:6, 6:0
Andujar - Nishikori 6:3, 7:5
Murray - Berdych 6:7, 4:6
Wawrinka - Tsonga 6:2, 6:7, 6:4

S. Williams - Medina 6:3, 0:6, 7:5
Kanepi - Sharapova 2:6, 4:6
Makarova - Errani 4:6, 3:6
Kerber - Ivanović 3:6, 1:6

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.