Istra osudila vrijeđanje Bellea: "Rasizam treba iskorijeniti sa stadiona"

UPRAVNI odbor NK „Istra 1961“ oštro je osudio ponašanje dijela navijača koji su na utakmici četvrtfinalu Kupa u Puli između Istre 1961 i Dinama te na prvenstvenoj utakmici u Splitu između Hajduka i Istre 1961 rasističkim hukanjem provocirali igrača Henryja Bellea.

Glasnogovornik Istre Daniel Sponza potvrdio je kako je Upravni odbor bez zadrške osudio rasističke ispade.

"Iako je na obje utakmice vladalo prijateljsko okruženje, dio navijača je bez povoda počelo vrijeđati našeg igrača što je u izvještaju utakmice u Splitu naveo i delegat susreta", rekao je Spozna.

Vrijeđanje na utakmicama odnosno na sportskim terenima je neprihvatljivo, a vrijeđanje na osnovi boje kože zaslužuje svaku osudu i zgražanje. Rasizam na sportskim terenima diljem Hrvatske ne bukta, ali tinja već dugi niz godina i njega bi trebalo iskorijeniti s hrvatskih stadiona, zaključak je Upravnog odbora Istre.

"Od nadležnih službenih tijela očekujemo da se pridržavaju Uefinog pravilnika o zaštiti i sigurnosti, Zakona o sprečavanju nereda na sportskim terenima i Zakona o javnom okupljanju kako bi zaštitili klubove i igrače od nesportskog ponašanja navijača."

Na istoj je sjednici Upravni odbor Istre odlučio uputiti HNS-u kandidaturu za domaćinstvom prijateljskog susreta A reprezentacija Hrvatske i Estonije koji je na rasporedu 26. svibnja. Potporu za organizaciju ovog susreta dao je i Grad Pula.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.