Je li ždrijeb za ovogodišnji draft NBA lige namješten?

NEW ORLEANS HORNETS prva je momčad koja će birati igrače na ovogodišnjem draftu! Sama činjenica da je ždrijeb toj ekipi dodijelio "pole-position" izazvalo je različite reakcije u američkoj javnosti, a dio tvrdi da se radi o čistom namještanju.

U New Yorku je obavljeno izvlačenje redoslijeda po kojem će NBA momčadi birati igrače na ovogodišnjem NBA draftu koji se održava 28. lipnja. Centar sveučilišnog prvaka Kentuckyja Anthony Davis slovi za najveću nadu za koju će se svi klubovi boriti, a mogućnost da ga ugrabe Hornetsi, jedina momčad koja je donedavno bila u vlasništvu NBA lige, digla je na noge ostatak elitnog društva.

Vlasnik NBA lige David Stern je tek u travnju prodao franšizu Hornetsa tajkunu Tomu Bensonu, vlasniku football momčadi iz istog grada. Neki od najviših dužnosnika ostalih NBA ekipa, kao i neki igrači, vjeruju da je ždrijeb za draft bio namješten upravo kao dio dogovora oko navodne prodaje kluba.

"Samo to što je NBA dovela nove vlasnike da prisustvuju lutriji je jako smiješno. NBA liga još uvijek drži Hornetse, bez obzira na prodaju. Pitajte bilo koga smiju li novi vlasnici napraviti trade s prvim izborom. Naravno da ne smiju. Sve je to velika šala", rekao je za Yahoo! Sports neimenovani visoko pozicionirani dužnosnik jedne NBA momčadi.

Tijekom prijenosa uživo nije prikazan bubanj iz kojeg su se izvlačile kuglice. Najmanje 10 igrača iz NBA lige oglasilo se putem Twittera, te proglasilo draft namještenim.


Jedan od najboljih centara lige, Minnesotoin Kevin Love, sarkastično je napisao kako traži prebrojavanje glasova.

"Tko još misli da je lutrija namještena?", napisao je na svom Twitter-profilu Rip Hamilton (Chicago Bulls).

"Haha... uopće nisam iznenađen", bio je komentar igrača Sacramenta, DeMarcusa Cousinsa, dok je Clippersov Mo Williams bio prešokiran da bi nešto suvislo napisao.

"Wow... mislim stvarno...wow".

Ždrijeb je bio poludirigiran, momčadi s najgorim omjerima iz prethodne sezone imale su najviše šanse. Najgora ekipa Charlotte imala je 25 posto šansi da bira prva, ispred Washingtona i Clevelanda. Hornetsi su imali tek četvrti najlošiji omjer i 13 posto šanse.

No, takvih primjera bilo je i ranije. Chicago Bullsi su imali samo dva posto šanse, pa su na kraju prvi ugrabili Derricka Rosea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.