Još stignete nabaviti ulaznice za Euro

78 DANA ostala su do početka Eura u Poljskoj i Ukrajini. Rok prijava za kupnju ulaznica je istekao no svi koji žele gledati hrvatsku reprezentaciju uživo, još uvijek mogu doći kupiti karte.

"Postoji varijanta kupnje preko Uefine stranice, takozvanog ticket resalea. Tu se karte mogu kupiti od navijača koji su bili u bubnju, ali su se odlučili na prodaju ulaznica. Kupuje se po principu tko se prvi prijavi", rekao nam je Nikša Martinac, HNS-ov čovjek zadužen za ulaznice.

Količine koje će HNS dobiti ostaju nepromijenjen. 16 posto kapaciteta stadiona ide našem nogometom saveza koji će pola ulaznica zadržati za sebe, a pola dati navijačima. To znači da smo za stadione u Poznanu i Gdanjsku dobili oko sedam tisuća ulaznica od čega pola ide navijačima. Protiv Irske i Italije igramo u Poznanu, a onda sa Španjolskom u Gdanjsku.

Za usporedbu, irski savez dobio su šest tisuća ulaznica po utakmici, ali je taj broj narastao zbog slabog interesa talijanskih navijača. Nisu otkrili koliko će oni karata dati navijačima, ali u irskom savezu očekuju 20 tisuća navijača po utakmici. Uefa očekuje da će Irska biti među četiri reprezentacije s najvećem podrškom na Euru.

"Imat ćemo sedam tisuća karata za svaku utakmicu i vjerojatno devet tisuća za susret s Italijom. Ako tome dodate ulaznice koje su dobili službena turistička agencija i sponzori dolazimo do broja od deset tisuća za Hrvatsku i Španjolsku, a 12 za Italiju", rekao je izvršni direktor Irskog nogometnog saveza John Delaney, ali i dodao:

"To su brojke koje su Irci kupili izravno. Mislim da ćemo ukupno imati oko 20 tisuća navijača. To predviđam cijelo vrijeme jer morate uračunati Irce koji su u inozemstvu, i one koji će kupiti u preprodaji. igrači će imati sjajnu podršku."

U irskom savezu tvrde da navijačima bez karata neće savjetovati da ostanu kod kuće.

"Ako ste nogometni navijač, to vas ne bi trebalo obeshrabriti. Možda je teško nabaviti ulaznice za sve tri utakmice, ali možete za jednu ili dvije. Irci su genijalci kad treba nabaviti ulaznice", rekao je Delaney za Independent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.