Josipović poručio olimpijcima: London je centar svijeta i moramo se dobro predstaviti

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske, Ivo Josipović službeno je otvorio Hrvatsku kuću u Londonu u drustvu Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora. Josipović je zaželio hrvatskim sportašima sve najbolje i naglasio da su Igre prilika da se Hrvatska predstavi u najboljem svjetlu.

"Olimpijske igre su veliki događaj u kojem sportaši otvaraju vrata prijateljstvu, suradnji. To je manifestacija u kojoj pobjednici dobiju sve, ali i oni koji ne budu pobjednici imaju vrlo važnu ulogu. Siguran sam da će ove Igre biti uspješne za Hrvatsku, ne samo po broju medalja, već i po prezentaciji Hrvatske. London je jedno od središta svijeta i bitno je da se Hrvatska dobro predstavi u ovdje", rekao je Josipović kojeg su od sportaša dočekali Bojan Jovanović, Marijana Mišković i Tomislav Marijanović.

Jovanović, prvi hrvatski mačevalac na Igrama od 1936. godine, u prvom krugu borit će se protiv 22-godišnjeg Meksikanca Daniela Gomeza.

"Ne bih htio prognozirati svoj rezultat, to je loša karma. Na Igrama su samo najbolji, a ja sam zadovoljan ždrijebom. Pobjeđivao sam sve najbolje, europskog prvaka, drugog nositelja olimpijskog turnira. Mislim da na turniru ima jako malo onih za koje mogu reći da imaju sigurnu pobjedu protiv mene."

Judašica Mišković vjeruje da ako se poklopi njen dan može i do zlata.

"Dvadeset judaša je nosilo olimpijsku zastavu, što je najviše nakon atletičara. Kada ste među četrnaest djevojaka onda možete računati na olimpijsku medalju. Sve svoje suparnice sam pobjeđivala, ali i od svih sam gubila. Judo je takav sport da možete pasti u prvoj sekundi, ali i da vam se poklopi dan i da osvojite zlato", rekla je Mišković, a njen 30-godišnji kolega Marijanović je zadovoljan ždrijebom.

"U prvom kolu idem na Gruzijca, zatim Francuz, Amerikanac ili Slovenac. Ždrijeb je ok. Izbjegao sam Brazilca, Korejanca i Moldavca i to mi je drago. Dobro sam trenirao, spreman sam i svjestan sam da će sitnice odlučiti. U mojoj kategoriji ima sedam ljudi s olimpijskim medaljama i trinaest sa svjetskim. Stvarno je jaka i velika konkurencija."

Jovanović, Mišković i Marijanović će nastupiti 31. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.