Jovanović: Inspektorima treba mjesec dana za analizu HNS-a i HOO-a

Foto: Tea Cimaš / Cropix

PRVI rezultati rada sportske inspekcije bit će poznati za oko mjesec dana, potvrdio je ministar Željko Jovanović.

Ovo proljeća konačno je zaživjela ministrova davna "prijetnja" o uvođenju sportske inspekcije koja bi trebala očistiti sportsku "močvaru" u savezima i klubovima. U najveće saveze inspekcija je već ušla, kao i u zagrebački Dinamo protiv kojega postoji niz starih i novih prijava.

Kao što je i najavljeno, Jovanovićevi ljudi prošli tjedan su posjetili HOO, Dinamo, a u petak i Kuću nogometa. Inspektori će 'pročešljati' dokumentaciju i provjeriti je li sve rađeno po zakonu.

"Sportske inspekcije rade svoj posao, rade vrlo kvalitetno. Trenutno su u Hrvatskom nogometnom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru. To je posao koji se ne može odraditi preko noći. Potrebno je otprilike mjesec dana da se kvalitetno analizira sva dokumentacija u, na primjer, ova dva velika sportska objekta. Vjerujem da će rad sportske inspekcije vrlo brzo dati rezultate kako kroz prevenciju, tako i kroz represivne mjere koje će biti potrebne gdje god se krši Zakon o sportu", naglasio je Jovanović.

Inače, Zakon o sportskoj inspekciji donesen je prije godinu dana, a ona je počela s radom u ožujku ove godine. Odluke viših državnih inspektora stupaju na snagu odmah pri izricanju, a pravni lijek je tužba Upravnom sudu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.