Juve pobjedom u Donjecku prošao dalje, prvaci se golijadom oprostili od Lige prvaka!

Foto: AFP

PRVAK Europe ispao je iz Lige prvaka već u skupini, prvi put u povijesti natjecanja! Chelsea se sa 6:1 protiv Nordsjaellanda oprostio zahvaljujući Juventusovoj minimalnoj pobjedi u Donjecku nad Šahtarom!

> Celtic i Galatasaray najveća iznenađenja Lige prvaka, Cluj i Chelsea treći sa 10 bodova!

> Fešta u Glasgowu: Celtic nakon Barcelone svladao i Spartak te prošao u osminu finala LP!

> Poznati prvi sudionici osmine finala: Borussija najugodnije iznenađenje, City najveće razočaranje

Neće samo Dinamo ovu sezonu elitnog natjecanja pamtiti po negativnom rekordu. Chelsea je postao prvi branitelj naslova koji se oprostio već u skupini. Roberto Di Matteo europski naslov osvojio je u svibnju protiv Bayerna, ali zbog slabih rezultata nije dočekao zimu na Stamford Bridgeu. U Ligi prvaka presudili su im podbačaji protiv Šahtara, koji si je u posljednjoj utakmici mogao priuštiti i poraz, a ipak proći u osminu finala.

Tri penala u devet minuta, samo jedan realiziran

Ipak, utjeha navijačima Chelseaja, koji su i sinoć s tribina zazivali pravog "specijalnog" Di Mattea, bila je fantastična utakmica s danskim prvakom.

Čak tri penala suđena su zbog igre rukom u prvih 45 minuta. Najprije je udarac Stokholma s bijele točke obranio Cech, tri minute kasnije Hazardu je penal skinuo Hansen, a tek je treći, u 38. minuti završio u mreži. Chelsea je u vodstvo doveo David Luiz. Na isteku prvog dijela ukazao se probuđeni Fernando Torres i pogodio za 2:0.

Buđenje španjolskog napadača druga je velika misija Beniteza, a čini se kako je na dobrom putu, jer je Torres nešto kasnije (u 56. minuti) zabio i drugi gol, za 4:1. Nakon što je John u 46. smanjio na 2:1, Gary Cahill glavom je povisio prednost domaćih, a posao su dovršili Mata i Oscar.

Runje se ozlijedio nakon 5 minuta, Tičinović igrao od prve minute

Dodajmo da su utakmicu počela dvojica hrvatskih igrača. Za Dance je od prve minute na lijevom beku zaigrao bivši hajdukovac Mario Tičinović, a u srcu obrane igrao je obećavajući novi hrvatski reprezentativac Ivan Runje. Runje se ozlijedio nakon samo pet minuta igre i morao je napustiti teren.

Eduardu prvo poluvrijeme, Srna kapetanski

Puno se pričalo o remiju Šahtara i Juventusa, kojim bi i jedni i drugi bili zadovoljni. I kladionice su namirišale "dogovor" pa su smanjile koeficijente, ali koji su povjerovali u takve priče ostali su razočarani. "Stara dama" došla je do pobjede zahvaljujući autogolu Kuchera u 56. minuti.

Utakmica u Donjecku počela je dobro i u prvih dvadesetak minuta ponudila brojne prilike, ali većinu vremena remi se ipak činio izgledan. Eduardo da Silva od prve je minute stao u napad Šahtara, ali nije uspio zaprijetiti prije nego je na poluvremenu preselio na klupu.
 


Talijani su prijetili preko Giovinca koji je s Vučinićem i ofenzivno raspoloženima Chiellinijem i Lichtsteinerom zbunjivao Šahtarovu obranu. No, Ukrajinci nisu bili bezazleni, Mkhitaryan je stvarao velike probleme, a Rakitskiy i Teixeira još žale za propuštenom prilikom u 49. minuti kada su konačno uspjeli potresti Buffona. Pokušaji i jednih i drugih odlazili su češće pored gola nego u okvir, a tko zna gdje bi završio ubačaj Lichtsteinera u 56. minuti, da ga ispred Giovinca u vlastitu mrežu nije poslao Kucher. Doduše, malo je vjerojatno da bi promašio.

Yilmazov šesti gol u šestoj utakmici, Cluj slavio na Old Traffordu

Cluj je nastavio sa sjajnim predstavama i na Old Traffordu došao do povijesne pobjede. U 56. minuti Alberto je šokirao Engleze pogotkom za vodstvo rumunjskog prvaka, a igrači Alexa Fergusona do kraja nisu uspjeli probiti gostujuću obranu.

Rumunjima velika tri boda s "Otoka" ipak nisu pomogla u borbi za drugo mjesto. Galatasaray je kod Brage preokretom došao do pobjede kojom je preskočio Cluj s istim brojem bodova i osigurao europsko proljeće.

U 32. minuti Bragu je u vodstvo doveo Mossoro. Burak Yilmaz zabio je u 58. minuti novi gol za 1:1, svoj šesti u šestom nastupu u Ligi prvaka. Ayden Yilmaz je u 78. minuti potpuno preokrenuo utakmicu i donio pobjedu.

 

Šahtar - Juventus 0:1

Šahtar: Pyatov - Rat, Rakitskiy, Kucher, Srna - Fernandinho, Stepanenko - Willian, Mkhitaryan, Teixeira - Eduardo

Juventus: Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli - Asamoah, Pogba, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner - Vučinić, Giovinco

Chelsea - Nordsjaelland 6:1

Chelsea: Cech - Cole, Cahill, Luiz, Ivanović - Ramires, Romeu - Moses, Mata, Hazard - Torres

Nordsjaelland: Hansen - Mtiliga, Runje, Parkhurst, Tičinović - Adu - Christiansen, Stokholm, John, Gundelach - Lorentzen

Manchester United - Cluj 0:1

Braga - Galatasaray 1:2

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.