Kaos na treningu Švedske: Guidetti se ozlijedio, Majstoroviću prijeti kraj karijere!

JOHN GUIDETTI, 19-godišnji švedski stroj za golove, najvjerojatnije neće debitirati za reprezentaciju protiv Hrvatske.

Švedska nisu samo Zlatan i Guidetti: Upoznajte njihovog Olu i preporoditelja Galatasaraya Elmandera

Portret Švedske: Generalka za Euro, gdje nas "čeka u četvrtfinalu"!

Posljednji trening prije sutrašnje utakmice s Hrvatskom na Maksimiru, koji su Šveđani odradili na Sveticama, napustio je šepajući uz bolnu grimasu nakon udarca koji je dobio i čini se da je izbornik Erik Hamren odustao od toga da mu protiv Hrvatske po prvi put ukaže povjerenje. Švedske kolege s kojima smo razgovarali kažu da nije ni bilo planirano da Guidetti zaigra od početka, ali da bi svakako dobio jedno poluvrijeme ili pola sata.

Razočarani Guidetti: Bilo je gadno, nikad mi se tako nešto nije dogodilo

"Dobio sam jaki udarac koljenom, pao sam i osjetio bol u lijevom kuku, kao da sam ga izvrnuo. Prilično gadno, nikad mi se tako nešto nije dogodilo. Bio bi jako tužan ako ovo znači da ću propustiti utakmicu s Hrvatskom. Popodne će me još jednom pregledati liječnik, pa ću znati više kakva je situacija" izjavio je Guidetti nakon što je prisilno ranije okončao trening.

Šveđani se međusobno ozljeđivali pred Hrvatsku, Majstoroviću prijeti kraj karijere!

Čini se da je na pomoćnom Dinamovom terenu bjesnio mali "bratoubilački rat", što bi rekao pokojni Tonko Vukušić, jer osim Guidettija, trening je ranije sa zavojem napustio i srpski gorostas, branič Celtica Daniel Majstorović. I Majstorović je, kao i Guidetti, završio u bolnici, a dijagnosticirano mu je istegnuće ligamenta.

Šveđani su odradili i kratku treningu utakmicu, dva puta po pet minuta i upravo je ona bila kobna. U jednom duelu Ibrahimovića i Svenssona, Svensson je pao na ispruženu Majstorovićevu nogu. Odmah su popucali ligamenti, a izbornik Švedske strahuje kako bi to mogao biti kraj karijere 35--godišnjeg braniča.

Inače, Guidetti je ozlijedio bok, a u bolnicu je otišao sam preventivno. "Ne vjerujem da se radi o nekoj ozbiljnijoj ozljedi", rekao je švedski izbornik. Oscar Wendt, lijevi bek Borussije Monchengladbach, odšepao je pak s terena s ledenim oblogom na koljenu. Ne čudi da je desni bek Celtica, oporavljenik Mikael Lustig, kada je vidio kako njegove kolege jurišaju jedni na druge, rekao da bi radije preskočio trening.

Ibrahimović povučeniji, u samom vrhu napada Elmander

Sastav Švedske za utakmicu s Hrvatskom na osnovu postave na današnjem treningu:

Isaksson; Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Källström, Elm - Larsson, Ibrahimović, Toivonen - Elmander

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.