Kaos u Kijevu utakmicu Dinama i Valencije prebacio na Cipar!

Foto: Hina

VELIKI nemiri u Ukrajini, koji su eskalirali u noći s utorka na srijedu, prebacili su utakmicu šesnaestine finala Europa lige između kijevskog Dinama i Valencije u Nikoziju. U sukobima prosvjednika i policije u Kijevu, poginulo je 26 osoba, a nekoliko stotina ih je ozlijeđeno. 
 
Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič proglasio je četvrtak danom žalosti kako bi se odala počast žrtvama. Uefa je odlućila da se zato utakmica Dinamo - Valencia prebaci u glavni ciparski grad, gdje će se igrati od 19 sati.
 
Valencija je već ranije odlučila skratiti boravak u Kijevu, gdje je trebao doći večeras,  odraditi konferenciju za novinare i propustiti uobičajeni trening dan prije utakmice. Također, trebali su bi poletjeti nazad za Španjolsku pola sata nakon ponoći iza utakmice. 
 
Španjolski mediji čudili su se što susret nije odgođen ranije, posebno jer je zatvaranje podzemne željeznice zbog prijetnji bombaškim napadima dovelo do potpunog kaosa u transportu ljudi po Kijevu.
 
U četvrtak se u Ukrajini igraju još dvije utakmice šesnaestine finala Europa lige. Dnjipro u Dnjipropetrovsku dočekuje Tottenham, a Čornomorec u Odesi igra protiv Lyona. Budući da u tim gradovima nema nemira, utakmice bi se trebale odigrati prema planu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.