Kapetan novih svjetskih prvaka: Nismo pokleknuli onda kad je bilo najteže!

Foto: Hina

NAJBOLJI kad je to najpotrebnije, ukratko je kapetan novih svjetskih prvaka Philipp Lahm rezimirao nastup njemačke reprezentacije na SP-u u Brazilu. Njemačka je četvrti put u svojoj povijesti stigla do naslova prvaka svijeta. Pritisak je uoči prvenstva bio strašan. Njemački mediji otvoreno su rekli izborniku Joachimu Löwu da se ne vraća kući bez zlata. On ih je i poslušao. Odveo je Elf na krov svijeta, a Lahm je opisao kako je to biti najbolji od najboljih.

"Ovo što smo mi postigli, pa to je nevjerojatno! Rasli smo kroz cijeli turnir i nismo posrnuli onda kada je bilo najteže. Uvijek smo zajedno kao ekipa išli dalje. Držali smo se dogovora i eto nas, ovdje stojim pred vama kao prvak svijeta. Nevjerojatan osjećaj", rekao je Lahm.

Strpljen, spašen

Njemačka se dugo mučila s Argentinom, a onda se u 113. minuti ukazao 22-godišnji njemački Messi, Mario Götze.

"Gledajte, rekli smo prije utakmice da se ono protiv Brazila neće ponoviti. Znali smo da nećemo voditi 5:0 do 30 minute utakmice, ali bili smo strpljivi i na kraju smo nagrađeni", nadodao je Lahm.

Neuer: Zauvijek ćemo pamtiti ovaj trenutak

Najbolji vratar svijeta Manuel Neuer dominirao je u svom prostoru, kao i svaku utakmicu do sada.

"Ovo je trijumf cijele ekipe. Dakle ne samo igrača, nego i svih ljudi koji su s nama od prvog dana. Ovo slavlje sigurno neće zauvijek trajati, ali zato ćemo ovaj trenutak sigurno zauvijek pamtiti", zaključio je Neuer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.