Košarkaši Hemofarma još uvijek zarobljeni u tunelu, ostali bez grijanja u autobusu!

KOŠARKAŠI Hemofarma iz Vršca zapeli su popodne zbog snijega u tunelu kod Mostara, na putu do Širokog Brijega. Naime, Vrščani su krenuli u petak ujutro na put međutim oko ponoći zbog snijega ostali su zarobljeni na oko pedesetak kilometara od Pecare gdje bi trebali odigrati utakmicu protiv Širokog.

"Još uvijek smo u autobusu, u tunelu", rekao je novinarima Blica trener Hemofarma Bogavac.

"Mještanin Evrem Omerović nam je nekoliko puta na ovom snijegu donio kruha i vode. To nam puno znači i veliko mu hvala. Ponudio nam je i smještaj u svojoj kući koja se nalazi oko petsto metara od nas, ali se nadamo kako ćemo večeras ipak spavati u hotelu", javio je putem SMS poruke košarkaš Ivan Maraš, a prenosi službena stranica kluba.

B92 javlja kako su mještani iz obližnjeg sela zatočenim košarkašima donijeli vode i hrane.

"Ponestalo nam je hrane, ali se pored puta nalazi nekoliko kuća čiji su nam stanovnici donijeli malo sira i kruha i ponudili nam prenoćište u slučaju da ostanemo zameteni. Svi se nadamo da do toga neće doći i da ćemo prenoćiti u Širokom", rekao je Dušan Božović za službenu stranicu kluba.

Prema pisanju Blica spasilačke ekipe su krenule iz Mostara oko 13 sati, međutim zbog velike količine snijega njihov dolazak do košarkaša očekuje se oko 20 sati.

"Autobus, zasada, ima dovoljno goriva pa se vršačka ekspedicija ne smrzava. Čak, što više, kod njih se grije i nekoliko ljudi čiji su automobili ostali bez goriva. Jedini problem je to što ekipa polako ostaje bez hrane, s obzirom da se u autobusu nalaze ukupno 34 sata", piše na službenoj stranici Hemofarma.

"Nadamo se da će autobus imati dovoljno goriva da se grijemo", zabrinuto je za Blic.rs poručio trener Hemofarma Nebojša Bogavac.

Odgođene košarkaške utakmice u Hrvatskoj i Srbiji

Hrvatski košarkaški savez odgodio je zbog lošeg vremena utakmicu između Splita i Alkara lošeg vremena i kaosa u gradskom prometu. 

Napomenimo još kako je Košarkaški savez Srbije odgodio je sve utakmice Košarkaške lige Srbije do 8. veljače.

Odgođene utakmice u Italiji, Belgiji, Francuskoj...

Kako je snijeg zameo Hrvatsku, ali i ostatak Europe, veliki broj utakmica koje su bile na rasporedu za subotu i nedjelju odgođene su zbog vremenskih neprilika. Tako su u petak za nedjelju odgođeni susreti Serie A između Cesene i Catanije, te Rome i Intera, a kako se vremensko stanje i dalje ne smiruje čini se kako će diljem Europe sportaši mirovati ovog vikenda.

Situacija u Francuskoj je slična onoj u Italiji. Naime, utakmica između St.Etiennea i Lorienta u subotu je prekinuta zbog hladnoće, a čini se kako bi se i ostatak utakmica planiran za subotu i nedjelju mogao odgoditi. Naravno, to bi značilo da će se odgoditi i derbi na Velodromeu između Lyona i Marseillea.

Francuski mediji su izvijestili kako je cerada prevučena preko cijelog travnjaka na Velodromeu i kako su puhači toplog zraka u funkciji,  no pitanje je koliko će takav sustav održavanja terena pomoći.

Drugo kolo belgijske EXQI League odgođeno je također zbog hladnoće i snijega, a slična je situacija i u Engleskoj gdje su odgođeni susreti nižih liga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.