Kovač održao trening uoči puta u Recife: "Ne moramo pobijediti Meksiko u prvih pet minuta"

Foto: Hina,Instagram

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske odradila je posljednji trening u Tivoliju uoči puta u Recife gdje će u ponedjeljak igrati odlučujuću utakmicu za osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Meksika.

"Utakmica protiv Meksika veliko je finale za cijelu našu Hrvatsku, za sve nas Hrvate u domovini i izvan nje. Rekao sam da u Brazil idemo uživati i vidite da uživamo. Igramo dobar nogomet", rekao je Niko Kovač pred polazakč.

"Zvijezda Meksika je momčad"

Hrvatski izbornik je gledao utakmicu u kojoj je Meksiko šokirao Brazil i osvojio bitan bod.

"Golman im je čudo, ali svi naši napadači su zabijali golove. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo dobiti utakmicu u prvih pet minuta."

"Zadovoljan sam pripremama za Meksiko. Znamo sve o protivniku i sada se nadamo da će igrači odigrati jednako kvalitetno kao i u prve dvije utakmice. Moramo biti pravi u oba smjera, i s obzirom na vrline i mane protivnika, imam nekoliko kombinacija", dodao je Kovač, a o sastavu nije htio ništa otkriti.

"Nećemo grlom u jagode"

"Meksiko je opasan zbog zajedništva, agresivnosti, i njihova je zvijezda momčad. Ljubav prema domovini, kao i mi, pokazuju iz dana u dan na treninzima i u utakmicama. Kada izgube loptu, žele je što prije ponovno u svom posjedu, Neće mijenjati stil preko noći, a ionako je veći pritisak na njima", rekao je Kovač i nastavio.


"Znam što trebamo, ali imamo 90 minuta. Od prve ćemo minute pokušati nametnuti svoj ritam jer bi nam rani pogodak olakšao situaciju, ali nećemo grlom u jagode, bit ćemo strpljivi. Mislim da smo kvalitetni u prekidima i imamo dovoljno brzih igrača za meksičku obranu, a koliko mi gledamo njih, toliko i oni gledaju nas".

Protiv Brazila je zabljesnuo vratar Ochoa kojemu neće biti lako zabiti.

"Vidjeli smo što je Ochoa sve obranio i svaka mu čast. Imamo raspoložene napadače i nadam se da ćemo zabijati. Zabili smo pet golova u dvije utakmice, imali još nekoliko prilika, što pokazuje da igramo atraktivno i opasno po protivnička vrata", rekao je Kovač.

"Mislim da je Hrvatska pokazala jedno novo lice, da slijedimo smjer kojim su otišle druge reprezentacije. Vidi se pomak već u ovom kratkom razdoblju i sada moramo pokušavati dići svoj nogomet na još višu razinu", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.