Kraj još jedne Zemanove ere: Roma traži novog trenera, Rijkaard i Blanc prvi na popisu

Foto: AFP

DOŠAO JE kraj još jedne ere Zdeneka Zemana na Olimpicu. Češki je stručnjak dobio otkaz nakon teškog 2:4 poraza u Rimu od Cagliarija kojim se Roma dodatno udaljila od borbe za Ligu prvaka.


Zeman je upisao samo dva boda u posljednjih pet kola i vodstvo kluba odlučilo se za promjenu na klupi. Do dolaska novog trenera momčad će voditi Aurelio Andreazzoli koji je bio pomoćnik Zemanu i ranijoj trojici Rominih trenera.

Nakon konzultacija s predsjednikom kluba Jamesom Pallottom koji je u Bostonu, odlučeno je da Zeman mora otići.

Situacija na Olimpicu je zabrinjavajuća. Oko 500 navijača je u petak prosvjedovalo ispred stadiona zbog loših rezultata. Rimski navijači do samog kraja pružali su punu podršku klupskoj legendi od kojeg se očekivalo da stvori novu generaciju sposobnu za osvajanje naslova prvaka. No, politika novog vodstva, koje je stiglo s američkim milijunima, možda snosi i veću krivnju za ovakve rezultate nego sam trener. Dovedeni su deseci novih igrača, prodana većina koja je do tada bila u klubu, a samo su Totti i De Rossi prepoznatljiva imena preostala od bivše uprave. Zeman je Rimljanima vratio atraktivan napadački nogomet, ali rezultati su izostali.

Kao novo rješenje najviše se spominju Frank Rijkaard, koji je nedavno dobio otkaz s klupe Saudijske Arabije, te bivši izbornik Francuske Laurent Blanc.

Roma je osma sa 34 bofa iz 23 utakmice, ali s najviše primljenih golova nakon Pescare, bivšeg Zemanovog kluba. U Kupu je Roma s 2:1 pobijedila Inter u prvoj utakmici polufinala. Uzvrat se igra tek u travnju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.