Kumovi iz Međugorja šokirali američku braću: "Najbolji meč u karijeri"

Foto: HTS

MARIN ČILIĆ i Ivan Dodig pobjedom u paru protiv braće Bryan ostavili su Hrvatsku u igru za polufinale Davis Cupa. Briljantnom igrom slavili su sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4 i smanjili vodstvo Amerikanaca u Portlandu na 2-1.

"Ovo je bio moj najbolji meč u karijeri u paru", rekao je Čilić koji se tako iskupio za poraz od Jacka Socka u petak.

"Gubili smo 0:2 od Amerikanaca na njihovom tlu i igrali protiv braće Bryan koji su okosnica njihove reprezentacije već dugi niz godina. Činjenica je da Ivan i ja uopće nismo igrali zajedno u posljednje vrijeme, ali bili smo svjesni da imamo kvalitetu i da ako planirano ispunimo na terenu da ćemo i imati šansu. Ivan je pripremio pravu taktiku i na meni je bilo da ju provedem. Bio je to sjajan meč na visokom nivou i prelijepa predstava."

A veliki potez napravio je izbornik Željko Krajan kada je odlučio umjesto Marina Draganje, koji je trebao igrati s Dodigom, ubaciti Ivanovog kuma Čilića.

"U razgovoru cijelog stručnog tima i igračima tražili smo način kako pobijediti Bryane. Odnosno, treba li ići klasičnom igrom parova, kakvu igra Marin Draganja, ili to preokrenuti igranjem singla, dakle staviti Čilića. Zaključili smo da je najbolje da igramo ono što Bryanima najmanje odgovara, s osnovne linije, a znamo da je Čilić u tome jači", otkrio je Krajan.

Čilić je odigrao devet setova, a večeras od 21 sat ga čeka okršaj s Johnom Isnerom u kojem mora pobijediti kako bi Hrvatskoj donio peti okršaj.

"Fizički se osjećam dobro. Emocionalno je veća potrošnja u Davis Cupu, ali odlično je što mi protiv Isnera neće trebati toliko fizička energija, više mentalna. Nadam se da ću se dovoljno oporaviti i odigrati meč na visokom nivou."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.