Lelas bacila Angolu na koljena: Hrvatske košarkašice upisale prvu pobjedu na Igrama!

HRVATSKE košarkašice upisale su prvu i povijesnu pobjedu na Olimpijskim igrama! Nakon što su do sada bile "vreća za napucavanje" te su izgubile u prva tri kola od SAD-a, Kine i Češke, hrvatske košarkašice porazile su u 4. kolu olimpijskog košarkaškog turnira Angolu.

> Tijek susreta

Lelas dominirala

Hrvatice su okršaj protiv Angole otvorile tricom Ane Lelas, nakon što je Angola došla prva u vodstvo. To je ujedno bilo jedino vodstvo Angole na utakmici, a kako je susret išao prema svom kraju Hrvatice su povećavale svoju prednost.

Lelas je već u prvoj četvrtini najavila odličnu predstavu zabivši tri trice. Dominantna igra Hrvatica nastavila se u drugoj četvrtini kada se Lelas pridružila Mandir. U tom periodu Angola se raspala, a izabranice Stipe Bralića na odmor otišle sa 41:32.

Hrvatice u trećoj četvrtini slomile Angolu

U trećoj četvrtini Hrvatska je u potpunosti slomila otpor Angolki. Lelas, Mandir, a kasnije i Mišura povećale su prednost Hrvatske na 20 poena razlike.

Do kraja Hrvatska je bez većih poteškoća držala svoju prednost te je upisala prvu povijesnu pobjedu  na Olimpijskim igrama.

Sa 23 poena i šest skokova najbolje je danas od Hrvatica bila Ana Lelas, dok je Sandra Mandir dodala 18 poena, uz po pet skokova i asistencija. Dodajmo da je 10 poena i osam skokova imala još Marija Vrsaljko. Sa 15 poena je najbolji strijelac Angole bila Luisa Tomas.

Hrvatska i dalje ima šansu da ugrabi četvrto mjesto, makar su šanse male. Prvo Kina danas u nastavku dana treba pobijediti Tursku, a u nedjelju mora Hrvatska svladati Tursku s tolikom razlikom da u krugu s Češkom i Turskom (svi s omjerom 2-3) bude bolja barem od jedne od te dvije ekipe. Ogled s Turskom se igra 5. kolovoza u 21 sat.


OI, košarkašice, 4. kolo skupine A:

Hrvatska - Angola 75:56

Kina - Turska (kasnije)

SAD - Češka (kasnije)

Redoslijed: 1. SAD 3-0 (-1), 2. Kina 3-0 (-1), 3. Turska 2-1 (-1), 4. Češka 1-2 (-1), 5. Hrvatska 1-3, 6. Angola 0-4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.