Liverpool nastavlja Svecima pustošiti svlačionicu i puniti blagajnu: Danas potpisuje desni bek Clyne

Foto: Getty Images / Guliver image

NATHANIEL CLYNE (24) desni bočni Southamptona i reprezentacije Engleske, četvrti je igrač koji se u zadnjih godinu dana seli s juga u Liverpool. Clyne će tokom dana obaviti liječnički pregled i potpisati petogodišnji ugovor s Redsima.

Onaj sa Southamptonom vrijedio mu je do sljedećeg ljeta, ali usprkos tome što mu je ponuđen osjetno bogatiji nastavak suradnje, Clyne je već ranije poručio kako odlazi u Liverpool. Prije mjesec dana Redsi su za njega ponudili 10 milijuna funti, što je odbijeno, ali su se vratili s povećanom ponudom koja je prihvaćena. Sveci će dobiti 12.5 milijuna funti odštete (18 milijuna eura) koliko je dogovoreno nakon što je Liverpool već ranije dogovorio uvjete s Clyneom i samo se čekao njegov povratak s odmora kako bi posao bio zaključen.

Ovim transferom dakle nastavlja se dakle promet igrača na relaciji Southampton - Liverpool, jer prije Clynea, stazu su već prošlog ljeta utabali Lallana (odšteta 25 milijuna funti), Lovren (20 milijuna funti) i Lambert (4 milijuna funti). Uz spomenutih 12.5 milijuna funti za Clynea, ispada kako je Liverpool u posljednjih godinu dana ispraznio svlačionicu Southamptona, ali mu je istovremeno napunio blagajnu s oko 90 milijuna eura za četiri otkupljena igrača.

Sudeći prema igrama koje su do sada igrači Svetaca transferirani u Redse pokazivali u novom klubu, Liverpool nije samo na financijskom gubitku, jer od trojice koji su došli prošlog ljeta samo Lallana je zadovoljio, pa se nadaju da će konačno pogoditi s Clyneom, koji je kao i trojka koja mu je prethodila, u Southamptonu bio sjajan i nezamjenjiv. Odličnim igrama zaslužio je i poziv u reprezentaciju, za koju je debitirao u studenom prošle godine i od sakupio pet nastupa.

Brendan Rodgers ranije je Clynea istaknuo kao savršenu zamjenu za dosadašnjeg desnog bočnog Glena Johnsona, koji je po isteku ugovora napustio klub.

Clyne je već šesto Liverpoolovo ljetno pojačanje nakon Jamesa Milnera, Dannyja Ingsa, Adama Bogdana, Joea Gomeza i Roberta Firmina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.