Lončar sjajan, Planinić solidan u porazu Himkija

KOŠARKAŠI Himkija u petak su doživjeli četvrti poraz pri 16. ovosezonskom nastupu u svojoj, A-skupini, regionalne VTB lige.

Izgubila je momčad Rimasa Kurtinaitisa u nevažnoj utakmici, inače posljednjoj svojoj uoči doigravanja, na gostovanju kod kazahstanske Astane 84:73. Osigurali su Rusi već ranije drugo mjesto u skupini, a time i četvrtfinalni dvoboj. Pobjednik skupine UNIKS izravno je osigurao plasman na Final Four.

Najbolji košarkaš na parketu u petak je bio hrvatski centar gostujuće momčadi Krešimir Lončar. Ubacio je 17 koševa (5-12 šut za dva poena, 7-8 slobodna bacanja) uz 12 skokova te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Na parketu je proveo 31 minutu. S 18.1 poenom prosječnoga valorizacijskog indeksa Splićanin je zaradio naslov najkorisnijeg igrača osnovnog dijela lige.

Solidan je u petak bio i Zoran Planinić, koji je za nepunih 29 minuta na parketu ubacio 14 koševa (4-12 šut iz igre, 6-7 slobodna bacanja) uz pet asistencija, dva skoka, dvije izgubljene, jednu osvojenu loptu i jednu primljenu blokadu.

 

VTB liga, petak:
Astana – Himki 84:73

Kasnije:

Kalev – Budiveljnik

Lietuvos Rytas – Minsk

Žalgiris – UNIKS

CSKA Moskva – Lokomotiv Kubanj

Redoslijed:

Skupina A: 1. UNIKS 13-2, 2. Himki 12-4, 3. Žalgiris 8-6, 4. VEF Riga 8-7...

Skupina B: 1. CSKA 13-2, 2. Spartak SP 11-5, 3. Lietuvos Rytas 9-6, 4. Lokomotiv Kubanj 9-6...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.